Τικίνιο: «Μίλησα με τον Μαρτίνς και αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό»(vid)

Ο Τικίνιο ήρθε στην Ελλάδα για να τελειώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και στις πρώτες του δηλώσεις παραδέχτηκε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Τικίνιο: «Μίλησα με τον Μαρτίνς και αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό»(vid)

Ο Τικίνιο πάτησε ελληνικό έδαφος λίγα λεπτά μετά τις 22:00 και είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος φορ είπε το "ναι" στην πολύ καλή πρόταση της ομάδας του Πειραιά και αύριο (31/5) υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στην Ελλάδα ο Τικίνιο για τον Ολυμπιακό

Ο Βραζιλιάνος έφτασε στη χώρα μας συνοδευόμενος από τον ατζέντη του, τον Ντέκο και στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους παραδέχτηκε ότι έχει μιλήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς και αυτό έπαιξε τον ρόλο του για να πει το "ναι" στους Πειραιώτες.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και πιστεύω ότι με τους συμπαίκτες μου θα κάνουμε μεγάλα πράγματα. Μίλησα με τον Μαρτίνς στο τηλέφωνο και μου είπε πολύ ωραία πράγματα για την ομάδα και αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό», ανέφερε ο 30χρονος φορ.

Τη Δευτέρα ο Βραζιλιάνος φορ αναμένεται να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Γεννημένος στις 17/01/1991, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ποδοσφαιρικός έρωτας του Μαρτίνς. Ο λόγος είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αυτός που τον ανακάλυψε. Ήταν το καλοκαίρι του 2016, στη Βιτόρια Γκιμαράες, όταν ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού τον έφερε με 750.000 ευρώ.

Μάλλον πολύ μικρό ποσό μπροστά στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Πόρτο τον Ιανουάριο του 2017 για να τον αποκτήσει. Μια επένδυση που αποδείχθηκε απόλυτα λογική. Αρχικά με με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 21 ματς έπεισε και τους πιο δύσπιστους. Συνολικός απολογισμός στην Πόρτο, 140 συμμετοχές, 65 γκολ, 19 ασίστ και τέσσερις τίτλους (2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ). Ένας λόγος για να καμαρώνει ο Μαρτίνς.

Στη συνέχεια ήρθε το χρήμα. Η Τιανζίν Τάιγκερ του έδωσε 15 εκατομμύρια ευρώ για τριετές συμβόλαιο στην Κίνα. Υπέγραψε αλλά άλλαξαν οι κανονισμοί, έπαιξε ελάχιστα και τώρα, πέντε μήνες αργότερα, κυκλοφορεί ελεύθερος.