Στην Ελλάδα ο Τικίνιο για τον Ολυμπιακό

Ήρθε στην Ελλάδα ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Τικίνιο Σοάρες προκειμένου να ολοκληρώσει και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό.

Στην Ελλάδα ο Τικίνιο για τον Ολυμπιακό

Στις αρχές της εβδομάδας ο Τικίνιο Σοάρες είπε το "ναι" στην πρόταση του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος δέχτηκε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά και οι πρωταθλητές τον έφεραν άμεσα στην Ελλάδα.

Εδώ και λίγα λεπτά ο 30χρονος επιθετικός βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να ολοκληρώσει και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Ο Τικίνιο πάτησε το πόδι του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με πτήση μέσω Ζυρίχης και από εκεί έφυγε για ξενοδοχείο προκειμένου να ξεκουραστεί, διότι η αυριανή ημέρα θα είναι αρκετά δύσκολη για τον 30χρονο επιθετικό.

Ο Τικίνιο αύριο (31/5) θα περάσει τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα υπογράψει για 2+1 χρόνια με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο 30χρονος φορ έχει μιλήσει αρκετές φορές αυτές τις ημέρες με τον Πέδρο Μαρτίνς και μάλιστα αναμένεται να πιάσει σύντομα δουλειά προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος μέχρι τις 16 Ιουνίου όταν ξεκινάει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν.

Γεννημένος στις 17/01/1991, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ποδοσφαιρικός έρωτας του Μαρτίνς. Ο λόγος είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αυτός που τον ανακάλυψε. Ήταν το καλοκαίρι του 2016, στη Βιτόρια Γκιμαράες, όταν ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού τον έφερε με 750.000 ευρώ.

Μάλλον πολύ μικρό ποσό μπροστά στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Πόρτο τον Ιανουάριο του 2017 για να τον αποκτήσει. Μια επένδυση που αποδείχθηκε απόλυτα λογική. Αρχικά με με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 21 ματς έπεισε και τους πιο δύσπιστους. Συνολικός απολογισμός στην Πόρτο, 140 συμμετοχές, 65 γκολ, 19 ασίστ και τέσσερις τίτλους (2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ). Ένας λόγος για να καμαρώνει ο Μαρτίνς.

Στη συνέχεια ήρθε το χρήμα. Η Τιανζίν Τάιγκερ του έδωσε 15 εκατομμύρια ευρώ για τριετές συμβόλαιο στην Κίνα. Υπέγραψε αλλά άλλαξαν οι κανονισμοί, έπαιξε ελάχιστα και τώρα, πέντε μήνες αργότερα, κυκλοφορεί ελεύθερος.