Ο Μαρτίνς θέλει χαφ που να τα κάνουν όλα

Οι φάσεις κλειδιά που αποδεικνύουν ότι ο Πορτογάλος θέλει στη μεσαία του γραμμή ακόμη έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Καμαρά.

Ο Μαρτίνς θέλει χαφ που να τα κάνουν όλα

Το έχουμε γράψει πολλές φορές, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό. Ο ρόλος των χαφ είναι πάρα πολύ σημαντικός στο παιχνίδι που θέλει να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός γι' αυτό επιμένει να θέλει χαφ που να μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Γι' αυτό θέλει ακόμα έναν σαν τον Μαντί Καμαρά στη μεσαία γραμμή.

Είναι γεγονός πως όποιος καταφέρει και βγάλει στο γήπεδο όσα θέλει ο Πορτογάλος θα έχει σίγουρα μία θέση στο ρόστερ της ομάδας και φυσικά στην ενδεκάδα. Υπάρχουν δύο λεπτομέρειες από το ματς με τη Βάτενς που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω.

Πρώτα απ' όλα φάνηκε να υπάρχει μία καλή συνεργασία ανάμεσα σε Καμαρά και Φορτούνη. Υπήρξαν αρκετές φάσεις, αλλά το αποκορύφωμα ήταν η φάση που σκόραρε ο Μάνος και κακώς του ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ. Σε εκείνη τη φάση για όσους δεν το πρόσεξαν ο Φορτούνης έχει αλλάξει με κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα με τον Καμαρά και έχει δώσει την τελική πάσα στον Μάνο.

Ο Θεσσαλός μεοσπιθετικός με τον νεαρό χαφ από τη Γουινέα συνδυάστηκαν καλά και σε άλλες περιπτώσεις με τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του βλέποντας τους να βρίσκονται καλά. Η δεύτερη φάση που δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των χαφ είναι το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

Το 3-0 έχει ξεκινήσει από τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος έχει μείνει ψηλά, έχει κλέψει τη μπάλα και έχει τροφοδοτήσει δεξιά τον Πάρντο. Ο Κολομβιανός έκανε τη σέντρα και ο Γκερέρο με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Με λίγα λόγια οι κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού πρέπει να κάνουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο σύμφωνα με τα "θέλω" του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βοηθούν και ανασταλτικά και δημιουργικά, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται χαφ που να έχουν ποιότητα. Επί της ουσίας ο Πορτογάλος θέλει δύο παίκτες που να παίζουν με την ίδια άνεση και στο "6" και στο "8".