Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1: Ο Ρόμανιτς έκανε τη διαφορά (highlights)

Ο Λάζαρ Ρόμανιτς ήταν ο κορυφαίος στην Ριζούπολη, όχι μόνο για το νικητήριο γκολ της Λαμίας επί του Απόλλωνα Σμύρνης (0-1), αλλά και με τους «πονοκεφάλους» που προκάλεσε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στην άμυνα των γηπεδούχων.

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1: Ο Ρόμανιτς έκανε τη διαφορά (highlights)

Τέλος η σεζόν για την Λαμία, με την ομάδα της Φθιώτιδας να ρίχνει αυλαία στα φετινά play out με το διπλό (0-1) που πήρε στην Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έχει το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να ολοκληρώσει με τη σειρά του τις φετινές του υποχρεώσεις. Κορυφαίος παίκτης και σκόρερ του ματς ο Λάζαρ Ρόμανιτς, ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά. Ο 23χρονος Σέρβος στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 10’ μετά από λάθος του Κάλισιρ, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Βέρχουλστ και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς σε γενικές γραμμές απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο 14’ ο Απόλλων θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Επασί είπε «όχι» στο σουτ του Φερνάντεθ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ρόμανιτς που έκανε ό,τι ήθελε, βρήκε τον Προβυδάκη που σούταρε και η μπάλα έφυγε μετά από παρέμβαση του Χουχούμη λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 23’ ο Ρόμανιτς με ωραία ατομική προσπάθεια είδε τον Ντομίνγκες να απομακρύνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ το σουτ που έπιασε, ενώ στο 31’ πάλι ο Ρόμανιτς υποχρέωσε τον Βέρχουλστ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Ρόμανιτς με κεφαλιά «σημάδεψε» τον Βέρχουλστ.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση με τον Ιωαννίδη να πλασάρει και ο Αντέτζο προτού περάσει η μπάλα την τελική γραμμή να διώχνει σε κόρνερ (52’). Στο 65’ ήταν η σειρά του Τομάς να αναγκάσει τον Επασί σε εντυπωσιακή απόκρουση. Έως το τέλος του ματς πάντως παρά την πίεση του Απόλλωνα, η Λαμία κράτησε το υπέρ της σκορ και ολοκλήρωσε τη χρονιά με νίκη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1

Γήπεδο: Ριζούπολη

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Σκόρερ: 10’ Ρόμανιτς

Κίτρινες: 45+2’ Τομάς, 77’ Ιωαννίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Χουχούμης (79’ Ρώσση), Τσαμπούρης (63’ Ντάουντα), Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ (79’ Λαγός), Φερνάντεθ, Τομάς, Ιωαννίδης (79’ Βάρκας)

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Παλαβαντισβίλι, Τζανδάρης (86’ Μπιάρναρσον), Τιρόνε (58’ Βασιλακάκης), Καραμάνος, Ρόμανιτς (86’ Πίτι).