ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Αντίο με νίκη (highlights)

Η ΑΕΛ επικράτησε του ΠΑΣ με 2-0 και αποχαιρέτισε με τρίποντο τη Super League, σε νευρικό ματς που στιγματίστηκε από τις καταγγελίες Κάστρο για ρατσιστική επίθεση. Ακούνια και Κολομπίνο τα γκολ. 

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Αντίο με νίκη (highlights)

Με νίκη αποχαιρέτισε τη Super League η ΑΕΛ καθώς επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννενα σε ένα ιδιαίτερα έντονο ματς, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με τα γκολ που πέτυχαν στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερες ευκαιρίες αλλά να μην τις αξιοποιούν.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε στο ξεκίνημα από τη φάση στην οποία ο Φάμπρο Κάστρο απείλησε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο υποστηρίζοντας σε έξαλλη κατάσταση ότι ο Μανόλης Μπέρτος του είπε κάτι με ρατσιστικό περιεχόμενο, με τον αρχηγό του ΠΑΣ να ηρεμεί στη συνέχεια και να μην κάνει πράξη την απειλή του.

Η ΑΕΛ είχε καλύτερη παρουσία στο γήπεδο στο πρώτο μέρος και την αξιοποίησε με δύο γκολ. Το πρώτο στο 24΄με ωραία κίνηση του Ακούνια από την μπαλιά του Κολομπίνο στον κενό χώρο και πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν. Και το δεύτερο από τον Κολομπίνο με έξοχο σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Ο ΠΑΣ θέλησε να αντιδράσει και στις δύο περιπτώσεις, αλλά στο 26΄ο Πίρσμαν είχε κεφαλιά που έδιωξε ο Νικολιάς πάνω στη γραμμή και στο 41΄ο Κρίζμαν αστόχησε από κοντά στη σέντρα του Σάλιακα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε επιθετικά και κέρδισε διαδοχικά κόρνερ (έχοντας μια κεφαλιά του Κάργα λίγο άουτ), ενώ στο 61΄απείλησε με κεφαλιά του Παμλίδη που πέρασε λίγο άουτ μετά από σέντρα του Σάλιακα. Ενώ στο 68΄ο Ελευθεριάδης είχε καλή στιγμή για να ισοφαρίσει. Η ΑΕΛ με κορυφαίο τον Κολομπίνο ισορρόπησε το ματς, με τον Παμλίδη στο 78΄να χάνει ακόμη μια καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Όπως και στις καθυστερήσεις με το σουτ να μπλοκάρει ο Σουλούκος.

Για τον Μιχάλη Ζιώγα που βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ματς της Super League ήταν μια σημαντική επιτυχία. Για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου που έχει προσφέρει πολλά ως παίκτης στην θεσσαλική ομάδα.

Μικρογραφία

ΑΕΛ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Σκόρερ: 24΄Ακούνια 1-0, 38΄Κολομπίνο 2-0

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: 8΄Μπέρτος, 53΄Μαξιμένκο, 63΄Ακούνια – 8΄Κάστρο, 27΄Παντελάκης, 74΄Κάργας

Συνθέσεις

ΑΕΛ: Σουλούκος, Μπέρτος,Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (64΄Μαϊδανός), Γρηγορόπουλος (90 Δάκτυλας), Κολομπίνο, Ηλιάδης, Νικολιάς, Πινακάς (78΄Ντουρμισάι), Ακούνια (90΄Χαλάτσης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Πανουργιάς (75΄Γροσδάνης), Κάστρο, Πήλιος (65΄Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Λώλης (83΄Τριάδης), Κρίζμαν