Σε… τροχιά ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε… τροχιά τελικού πλέον έχοντας μπροστά του τα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος που θα τα χρησιμοποιήσει ως πρόβες.

Σε… τροχιά ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Δεν περίμενε κανείς το ματς της Τρίπολης για να κρίνει τον φετινό Ολυμπιακό. Το περίμενε όμως για να δει τους πιτσιρικάδες που εμφάνισε ο Πέδρο Μαρτίνς. Έβαλε βασικό τον Καλογερόπουλο, ο οποίος ακόμη δεν έχει γίνει 17 ετών. Έβαλε τον Σουρλή στα χαφ, ο οποίος έβγαλε ποδοσφαιρικό θράσος και τσαμπουκά. Μπήκε αλλαγή και ο Καραργύρης για να πάρει και αυτός γεύση από τη Super League.

Βρουσάι, Ανδρούτσος και Τζολάκης είναι παιδιά που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά για τους παραπάνω το βράδυ της Κυριακής θα τους μείνει χαραγμένο στο μυαλό για πάντα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, μπορεί να μην πρόσφερε ωραίο θέαμα, αλλά τουλάχιστον μας παρουσίασε την επόμενη γενιά του και αυτή είναι αρκετά ελπιδοφόρα.

Όλα αυτά, όμως, τελείωσαν στην Τρίπολη, διότι από εδώ και στο εξής αρχίζει το τελευταίο πολύ σοβαρό κομμάτι της φετινής σεζόν. Έχει μείνει ένα κομμάτι να μπει στο παζλ, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ένα κομμάτι που ο Ολυμπιακός δεν θέλει να το χάσει και θέλει να τελειώσει τη δουλειά που έχει κάνει όλη τη σεζόν.

Αυτό το κομμάτι, λοιπόν, δεν είναι άλλο από το τρόπαιο του Κυπέλου Ελλάδας. Στον τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ οι Πειραιώτες θέλουν να είναι οι νικητές και να κλείσουν τη χρονιά με απόλυτη επιτυχία. Από τη Δευτέρα κιόλας ξεκινάει η δουλειά για τον Πέδρο Μαρτίνς και το επιτελείο του και έχει αρκετή για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του.

Έχει μπροστά του δύο εβδομάδες να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, αλλά πριν τον τελικό έχει την Τετάρτη τη φιέστα με αντίπαλο πάλι τους Θεσσαλονικείς. Εντελώς διαφορετικό ματς από αυτό που θα δούμε στις 22/5 στο ΟΑΚΑ, αλλά και πάλι έχει το νόημα του. Κακά τα ψέματα, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν βγάλει το πόδι από το γκάζι και περιμένουν απλά να περάσουν οι μέρες για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Έδειξαν, όμως, με τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι μπορούν να γυρίσουν τον διακόπτη και να είναι έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Και για τον Ολυμπιακό από Δευτέρα θα σφίξουν τα λουριά, θα τσιτώσουν και πάλι γιατί αυτά τα τελευταία 100 μέτρα της κούρσας είναι πάρα πολύ σημαντικά. Και για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα να παρουσιάσει την ομάδα του έτοιμη σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Έτσι τα ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα θα είναι πρόβες και είναι βέβαιο ότι όσοι ανταπεξέλθουν θα βρουν θέση και στον τελικό.