Premier League: Επάνοδος στις νίκες (2-0) με Σαουθάμπτον για Λίβερπουλ κι ελπίδες «σεντονιού» (Hls)!

Η Λιντς κέρδισε 3-1 την Τότεναμ που μόνο με «θαύμα» θα προλάβει την έξοδο στο Champions League, ενώ η Λίβερπουλ ελπίζει μετά το 2-0 επί της Σαουθάμπτον. Με το ίδιο σκορ ηΚρίσταλ Πάλας επιβλήθηκε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας κι εξασφάλισε την παραμονή της στην Premier League. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία. 

Premier League: Επάνοδος στις νίκες (2-0) με Σαουθάμπτον για Λίβερπουλ κι ελπίδες «σεντονιού» (Hls)!

Στο «Έλαντ Ρόουντ» η Τότεναμ...καιγόταν για τη νίκη αλλά η Λιντςήταν καλύτερη και κέρδισε 3-1. Έτσι...σκότωσε τους Λονδρέζους που μόνο με «θαύμα» θα κερδίσουν ένα εισιτήριο για το Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Ντάλας έκανε το 1-0, απάντησε ο Σον ενώ στη συνέχεια ακυρώθηκε γκολ του Κέιν σε μια φάση που μόνο το VAR θα μπορούσε να βγάλει οφ σάιντ τον Άγγλο φορ. Στη συνέχεια η Λιντς ήταν καλύτερη, πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Μπάμφορντ και στο φινάλε ο Ροντρίγκο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αντίθετα ελπίζει η Λίβερπουλ. που μετά από δύο 1-1 (με Λιντς και Νιούκαστλ) επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στην Σαουθάμπτον με 2-0.

Η ομάδα του Κλοπ (100 νίκες εντός έδρας με τους «κόκκινους») που απέχει 6 πόντους από την 4η Λέστερ έχει ματς λιγότερο από τις «αλεπούδες» κι έφτασε στην επικράτησε με γκολ των Μανέ και Τιάγκο Αλκάνταρα (παρθενικό του γκολ).

Όσο για τους «αγίους» μ' έναν πόντο σε 4 ματς ακόμη δεν έχουν σωθεί μαθηματικά.

Με το ίδιο σκορ νίκησε κι η Κρίσταλ Πάλας την (υποβιβασμένη) Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας, και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της με την πρώτη της νίκη μετά από 5 αγώνες.

Οι «λεπίδες» οδεύουν ολοταχώς για δύο ανεπιθύμητα ρεκόρ: με τις περισσότερες ήττες και τα λιγότερα γκολ για συμμετέχουσα ομάδα.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μετά από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή ενός πόντου η Νιούκαστλ επέστρεψε στις επιτυχίες στο εναρκτήριο ματς της 35ης αγωνιστικής της Premier League επικρατώντας με το εμφατικό 4-2 στο Λέστερ επί των τρίτων «αλεπούδων».

Οι «καρακάξες» που προηγούντο ως το 87' 0-4 έφτασαν στον πόντο από την μαθηματική εξασφάλιση της σωτηρίας με γκολ των Γουίλοκ, Ντάμετ και Γουίλσον (2).

Έτσι η ομάδα του Στιβ Μπρους είναι στο +12 από την τρίτη από το τέλος Φούλαμ, ενώ η Λέστερ του Ρότζερς είναι στο +5 από την 5η Γουέστ Χαμ, αλλά πλέον με ματς περισσότερο.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Παρασκευή (7/5)

Λέστερ-Νιούκαστλ 2-4
(85' Αλμπράιτον, 87' Ιχεανάτσο - 22' Γουίλοκ, 34' Ντάμετ, 65', 69' Γουίλσον)



Σάββατο (8/5)

Λιντς-Τότεναμ 3-1

(13΄ Ντάλας, 42΄ Μπάμφορντ, 84΄ Ροντρίγκο - 25΄ Σον)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 0-2
(2' Mπεντέκε, 88' Ίζι)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-2
(44' Στέρλινγκ - 63' Ζίγιετς, 92' Μάρκος Αλόνσο)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 2-0
(31' Μανέ, 90' Φιρμίνο)


Κυριακή (9/5)

Γουλβς-Μπράιτον (14:00)
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:05)
Γουέστ Χαμ-Έβερτον (18:30)
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ (21:00)

Δευτέρα (10/5)

Φούλαμ-Μπέρνλι (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ