Μαρέσκα: Έτσι με έπεισαν να παίξω στον Ολυμπιακό

Μιλά για «μια θαυμάσια εμπειρία», και «λίγο τρελή κατάσταση στον Ολυμπιακό». «Η ομάδα πουλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη -τον Βαγγέλη Μαρινάκη-, οπότε όταν αυτός ήρθε, άλλαξε τα πάντα», θυμάται ο Έντσο Μαρέσκα.

Μαρέσκα: Έτσι με έπεισαν να παίξω στον Ολυμπιακό

Ο Έντσο Μαρέσκα έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και ως επικεφαλής της κ-23 της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη σεζόν 2009-10 στον Ολυμπιακό, δηλαδή τη σεζόν κατά την οποία αποχώρησε ο Σωκράτης Κόκκαλης και ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Έντσο Μαρέσκα ανέφερε: «Πήγα στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια στη Σεβίλλη, γιατί με έπεισαν, λέγοντάς μου ότι θα προσπαθούσαμε να γίνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη, οπότε με έπεισαν με αυτό.

Ήταν μια παράξενη χρονιά για την ομάδα. Η ομάδα πουλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη (τον Βαγγέλη Μαρινάκη), οπότε όταν αυτός ήρθε, άλλαξε τα πάντα. Ήταν λίγο τρελή η κατάσταση στον Ολυμπιακό εκείνη τη χρονιά. Επίσης, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν η καλύτερη, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Υπήρχαν πολλά προβλήματα στη χώρα. Ωστόσο ήμουν τυχερός να παίξω κάτω από τις οδηγίες του Ζίκο. Πρώτα απ' όλα ήταν, ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, αλλά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, γιατί πρόκειται για έναν εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Αποφάσισα να φύγω από τον Ολυμπιακό μετά από ένα χρόνο, γιατί ήθελα να γυρίσω στην Ισπανία. Η Ελλάδα ήταν μια διαφορετική χώρα, με διαφορετική κουλτούρα, αλλά ήταν μια θαυμάσια εμπειρία».