Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Καλογερόπουλος - Έγινε ο 6ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου

Ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος έγραψε ιστορία στο «Κλ. Βικελίδης», καθώς μπήκε στη λίστα με τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Καλογερόπουλος - Έγινε ο 6ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου

Ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος ενδεχομένως να μην έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει πετύχει με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι Άρης – Ολυμπιακός. Ίσως να το καταλάβει μεγαλώνοντας…

H Ιστορία πάντως έγραψε ότι έγινε ο 6ος νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Πειραιωτών, καθώς σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών (στις 26 Ιουλίου κλείνει τα 17 του χρόνια) έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Άρης - Ολυμπιακός 1-1: Το ντεμπούτο του Καλογερόπουλου (vid)

Σε πιο νεαρή ηλικία έκαναν ντεμπούτο οι Κυριάκος Παπαδόπουλος (15 ετών και 9 μηνών) και ακολουθούν οι Νέρι Καστίγιο (16 ετών και 3 μηνών), Χρήστος Λιάτσος (16 ετών και 4 μηνών), Κώστας Αρζένης (16 ετών και 7 μηνών) και Ανδρέας Βασιλόγιαννης (16 ετών και 8 μηνών).

Σουρλής: «Συγχαρητήρια στον Καλογερόπουλο, θέλω να μοιάσω στον Μπουχαλάκη» (vid)

Ποιος είναι λοιπόν ο Καλογερόπουλος που έχει κλέψει την καρδιά του Πέδρο Μαρτίνς;

Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Αστέρα Τρίπολης. Το αρχικό πλάνο ήταν να πάει στην Κ17, αλλά γρήγορα χάρη στα σωματικά του προσόντα και την ποιότητά του προβιβάστηκε στην Κ19. Ο Μαρτίνς σε κάποια προπονητικά διπλά της πρώτης ομάδας με τους Νέους τον είχε ξεχωρίσει και γύρω στα τέλη Μαρτίου αποφάσισε να δουλέψει μαζί του.

Τον ανέβασε λοιπόν στην πρώτη ομάδα και από τότε τον έχει κοντά του πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Με μπόι 1.87μ. και με τάση να ψηλώσει κι άλλο, ο Μαρτίνς εξ αρχής τον ξεχώρισε από τους πιτσιρικάδες για τη δύναμή του και τον σωματότυπό του που δεν παραπέμπει σε 17χρονο (16χρονο μάλλον) παλικάρι, στέλνοντάς του το μήνυμα ότι θα τον συμπεριλάβει στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Τελικά, η μοίρα τα έφερε έτσι και ο Καλογερόπουλος έκανε ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα και είναι πολύ πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής και την Κυριακή (9/5, 17.15) με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι για τον πιτσιρικά είχε δείξει ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Ολυμπιακός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και κατάφερε να «αρπάξει» τον πιτσιρικά με πολύ προσεκτικές κινήσεις.