Το μεγάλο στοίχημα με Φετφατζίδη

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στον Ολυμπιακό και αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Μαρτίνς να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση πριν πέντε χρόνια.

Το μεγάλο στοίχημα με Φετφατζίδη

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που ο Γιάννης Φετφατζίδης πήρε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό για την Τζένοα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σε αυτή την πενταετία αγωνίστηκε στη Κιέβο Βερόνα και στην Αλ Αχλί από την οποία και έφυγε για να επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός είναι ποδοσφαιριστής που αναδείχτηκε από την Ακαδημία των "ερυθρόλευκων".

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξαν τα τμήματα υποδομής των Πειραιωτών. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες πάντοτε ήταν μεγάλες. Είναι γεγονός, όμως ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και κάπως έτσι το 2013 έφυγε για το Καμπιονάτο και συγκεκριμένα για τη Γένοβα. Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού αναπτύχθηκε έντονη φημολογία περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον "Φέτφα". Ο ίδιος ποτέ δεν είχε κρύψει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στον Πειραιά και αν γυρνούσε στην Ελλάδα θα το έκανε μόνο για τον Ολυμπιακό.

Στο μεγάλο λιμάνι τον πίστεψαν φέτος και έκριναν πως έχει θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Ο Φετφατζίδης γύρισε στον Ολυμπιακό και από το πρωί της Κυριακής έπιασε δουλειά με την υπόλοιπη ομάδα στο Ζέεφελντ. Ακόμα και τώρα οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούν πως αυτά τα χρόνια που αγωνίστηκε εκτός Ελλάδας τον έχουν βοηθήσει.

Είναι πράγματι πιο ώριμος από τότε και είναι λογικό, αφού πέρασαν και πέντε χρόνια, ενώ έχει και εμπειρίες από άλλα πρωταθλήματα. Αγωνιστικά ο Φετφατζίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και πίσω από τον επιθετικό.

Έχει στο παιχνίδι του απρόβλεπτο, ενώ μπορεί να ελιχθεί και να ανοίξει άμυνες. Όλο το θέμα είναι αυτά τα στοιχεία να τα βγάλει στο χορτάρι και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρώτα απ' όλα καλείται να κερδίσει ο ίδιος. Και πρέπει να το κερδίσει μέσα από τη δουλειά του. Αυτός είναι ο δρόμος που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία και την καταξίωση. Ο "Φέτφα" παραμένοντας ταπεινός και δουλεύοντας σκληρά θα ολοκληρώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση πριν πέντε χρόνια. Άλλωστε αυτό θέλει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και θεωρεί πως του παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη και για τον Μαρτίνς η περίπτωση του Φετφατζίδη είναι ένα ακόμα στοίχημα που καλείται να κερδίσει. Είναι παίκτης που με την ερυθρόλευκη φανέλα δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης και δεν έδωσε στην ομάδα όλα αυτά που μπορεί. Ο Πορτογάλος γνωρίζει πως για τον Ολυμπιακό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο ο "Φέτφα" και θέλει να τον αξιοποιήσει σωστά για να κερδίσει και ο ίδιος ο παίκτης και η ομάδα.