Ολυμπιακός: Μάστερ ΓιουΣΕΦ!

Συνταγή γκολ από τον Ελ Αραμπί και αφιέρωμα στον Μαροκινό μετά τη νέα παράσταση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Ολυμπιακός: Μάστερ ΓιουΣΕΦ!

Ακόμη μία παράσταση για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποτέλεσε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ και ο Ολυμπιακός αποκόμισε ως κέρδος της εκκωφαντικής παρουσίας του Μαροκινού «μπόμπερ» την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Με τον δεινό γκολτζή να γίνεται οδηγός για την επιτυχία με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο, τα πρώτα του στον συγκεκριμένο θεσμό σε αυτήν τη διετία που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Παίρνοντας, μάλιστα, προσωπική ρεβάνς για το χαμένο πέναλτι στον περσινό τελικό με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Αυτήν τη φορά η εκτέλεσή του απέναντι στον Λοντίγκιν ήταν ιδανική και άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχία της ομάδας του, που έχει πια μπροστά της ένα παιχνίδι, στις 22 Μαΐου, ώστε να κάνει ξανά το νταμπλ.

Ο Ελ Αραμπί είχε πάρει τίτλους και στο Κατάρ, αλλά να κάνει δύο σερί νταμπλ στην καριέρα του είναι ένα όνειρο για τον 33χρονο άσο και αποτελεί μεγάλη φιλοδοξία για τον ίδιο να τα καταφέρει, κάτι που άλλωστε δήλωσε αμέσως μετά το προχθεσινό ματς. Ούτε από… Ραμαζάνι καταλαβαίνει ο Μαροκινός ούτε από τίποτα! Και μην ξεχνάμε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι προερχόταν από μια σειρά πέντε αγώνων στους οποίους δεν είχε σκοράρει, κάτι που πάντα αποτελεί εμπόδιο ψυχολογίας για κάθε επιθετικό. Αλλά ο Ελ Αραμπί έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί άνετα να ξεπερνά τέτοιες περιόδους «ξηρασίας» στο σκοράρισμα και να επιστρέφει δυναμικά. Και, δεύτερον, ότι θα μπορούσε να έχει βάλει τουλάχιστον άλλα δύο γκολ, καθώς είχε τελικές προσπάθειες που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, την κεφαλιά στο 4’ που έφυγε πάνω από την εστία και κυρίως εκείνη στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Εραμούσπε έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα που πήγαινε στην άδεια από γκολκίπερ εστία. Με τον Γουσέφ να επιστρέφει στις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στην πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία φέτος κι ενώ πέρυσι είχε άλλες τρεις περιπτώσεις με γκολ από την άσπρη βούλα.

Πέρα από τον ομαδικό στόχο του νταμπλ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει και προσωπικά κίνητρα για τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια έως το φινάλε της σεζόν. Δηλαδή τα τέσσερα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος (με Άρη, Αστέρα και ΠΑΟ εκτός και με ΠΑΟΚ στη φιέστα της 12ης Μαΐου). Ο σούπερσταρ του Ολυμπιακού και πιο ακριβοπληρωμένος (δικαίως) παίκτης της πειραϊκής ομάδας χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να ισοφαρίσει και δύο για να ξεπεράσει την περσινή επίδοσή του στο σκοράρισμα. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος είχε πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις 27 τέρματα, ενώ φέτος (με τα δύο γκολ επί του ΠΑΣ) έφτασε τα 26. Για τον Ελ Αραμπί έχουμε ξαναγράψει ότι στην τριετία του στο Κατάρ είχε βάλει 27, 33 και 30 γκολ. Συνεπώς μπορεί αν συνεχίσει σε φουλ ρυθμό, παρόλο που λογικά σε κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος θα αποφορτιστεί, να φτάσει και σε τέτοιου είδους επιδόσεις. Άλλωστε, πλησίασε ακόμη περισσότερο τον στόχο των 150 γκολ σε μια πενταετία στην Αραβία και στην Ελλάδα. Έχει φτάσει τα 143 γκολ, έναν μυθικό αριθμό! Σχεδόν 30 γκολ ανά σεζόν. Και φυσικά παραμένει μέσα στους κορυφαίους σκόρερ για φέτος σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ένας άλλος στόχος του για τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι να αγγίξει και τον αριθμό των περσινών ασίστ. Είχε δώσει την προηγούμενη σεζόν οκτώ γκολ σε συμπαίκτες του, τώρα με τον ΠΑΣ στον Μπρούμα για το τρίτο τέρμα επί του ΠΑΣ έφτασε τις πέντε ασίστ στις φετινές διοργανώσεις. Δεν είναι και τόσο μακριά. Ειδικά με τον τρόπο που αγωνίζεται το τελευταίο διάστημα στο 3-4-3, έχοντας την ευχέρεια να δημιουργεί ευκαιρίες για την ομάδα του με τον ειδικό ρόλο που έχει να κινείται μακριά από την περιοχή. Αλλά φυσικά και με τις γρήγορες συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, όπως συνέβη στο τρίτο γκολ και σε άλλες περιπτώσεις που δεν αξιοποιήθηκαν.

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ ήταν η έβδομη φορά που ο Ελ Αραμπί πετυχαίνει δύο γκολ στο ίδιο ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το είχε κάνει πέρυσι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κράσνονταρ στη Ρωσία και στο πρωτάθλημα εναντίον των Παναιτωλικού, Αστέρα και Πανιώνιου. Φέτος έβαλε δύο γκολ στη Σούπερ Λίγκα στο 5-1 με την ΑΕΛ και στο 3-0 με την ΑΕΚ. Χατ τρικ έχει κάνει τρεις φορές, πέρυσι με τη Λαμία και φέτος με Ατρόμητο και Βόλο.

Ο Ελ Αραμπί ήταν προχθές αρχηγός του Ολυμπιακού και όποτε έχει φορέσει το περιβραχιόνιο έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια με σημαντική προσφορά. Για παράδειγμα στο 5-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αλλά και όχι μόνο.

Μεγάλες αφρικανικές ιστοσελίδες (και όχι μόνο) ασχολήθηκαν επισταμένως με τα κατορθώματα του Ελ Αραμπί στον αγώνα με τον ΠΑΣ, τη συμβολή του στην πρόκριση του Ολυμπιακού αλλά και με βίντεο για την έξοχη ενέργειά του στο δεύτερο γκολ όταν εξουδετέρωσε με μία κίνηση (φέρνοντας υπέροχα την μπάλα από το δεξί στο αριστερό) τους Σάλιακα και Λοντίγκιν. Με τον Ελ Αραμπί να είναι πάντα υπό παρακολούθηση στην πατρίδα του, καθώς θα αποτελέσει βασικό στέλεχος της Εθνικής Μαρόκου για τα τελικά του αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών τον προσεχή χειμώνα.

Επ’ ευκαιρία να προσθέσουμε ότι για τον Ελ Αραμπί αλλά και για τους άλλους μουσουλμάνους παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν πολλές αναφορές στην Τουρκία και σε άλλες χώρες με πολύ θερμά σχόλια για την κίνηση της ελληνικής ομάδας και των υπευθύνων του ελληνικού ποδοσφαίρου να διακόψουν για λίγο τον αγώνα με τον ΠΑΣ, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να ακολουθηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής αυτών των παικτών για το Ραμαζάνι. Ήταν κάτι που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.