Οι Τούρκοι υποκλίθηκαν στον Ολυμπιακό για το break με τον ΠΑΣ, λόγω Ραμαζάνι (vid)

Η πρωτοβουλία να διακοπεί για λίγο το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τους Μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές λόγω Ραμαζάνι, έγινε δεκτή με θερμά σχόλια στην Τουρκία. 

Οι Τούρκοι υποκλίθηκαν στον Ολυμπιακό για το break με τον ΠΑΣ, λόγω Ραμαζάνι (vid)

Την απόφαση του Ολυμπιακού και των υπευθύνων του ημιτελικού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο να διακοπεί για λίγο το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα απαραίτητα για τη διατροφή τους οι Μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές που νηστεύουν για το Ραμαζάνι, επιβραβεύουν με σχόλιά τους στην Τουρκία.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-1: Καμαρά για το Ραμαζάνι: «Έδειξαν σεβασμό στη θρησκεία μας, τους ευχαριστώ» (vid)

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας που αναφέρονται στο περιστατικό και στο σεβασμό από πλευράς Ελλήνων για την υγεία και τη θρησκεία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις διοργανώσεις. Η ανάγκη των Χασάν, Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Καμαρά και Λαλά για να δροσιστούν και να πάρουν κάποια απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την ειδική διατροφή που ακολουθούν αυτό το διάστημα, έχει γίνει θέμα στην Τουρκία και μάλιστα γίνονται συγκρίσεις της ελληνικής πρωτοβουλίας με όσα είχαν συμβεί στην Premier League.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Μαρτίνς: «Μπορούσαμε περισσότερα γκολ- πολλοί παίκτες είχαν Ραμαζάνι»

Οι σχετικές συνεννοήσεις είχαν γίνει πριν από την αναμέτρηση με τους υπεύθυνους του αγώνα και τον Πολωνό διαιτητή. Η κίνηση αυτή και η διάσταση που πήρε όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες χώρες (άλλωστε ο Καμαρά ευχαρίστησε δημοσίως την ομάδα του) οδήγησαν σε πολύ θερμά σχόλια και διεθνή εκτίμηση τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.