Μέλμπεργκ: «Ο Όλσον είναι παντού στο γήπεδο»

Πώς είχε περιγράψει ο Όλαφ Μέλμπεργκ τον Σίμον Όλσον που αρέσει στον Ολυμπιακό, όταν τον πρωτοείδε σε αγώνα της Έλφσμποργκ με τη Χέλσινγκμποργκ, στην οποία διετέλεσε προπονητής.

Μέλμπεργκ: «Ο Όλσον είναι παντού στο γήπεδο»

Ο Σίμον Όλσον είναι ένας από τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Ή για να ακριβολογούμε ένας από τους παίκτες που έχουν πέσει στο τραπέζι των Πειραιωτών και εξετάζονται. Δεν έχει γίνει κάποια κίνηση ακόμη προς την Έλφσμποργκ. Στη Σουηδία όμως το έχουν σίγουρο ότι, πρώτον, ο παίκτης θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες το καλοκαίρι και, δεύτερον, ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθώντας τον εδώ και έναν χρόνο έχει καταλήξει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τον οποίο αξίζει να ασχοληθεί.

Είναι ένας χαφ που μπορεί να παίξει από το «6» έως το «10» στη μεσαία γραμμή, κάνοντας όμως τα καλύτερά του ματς ως «8άρι». Ο Όλσον δεν είναι ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό. Ελάχιστοι παρακολουθούν τα παιχνίδια της Έλφσμποργκ. Επίσης, ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με την Εθνική ανδρών της Σουηδίας, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά το Γιούρο.

Το «ΦΩΣ» σάς παρουσιάζει την άποψη του Όλαφ Μέλμπεργκ, μια άποψη που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί, εκτός του ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που άφησε τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι πλέον προπονητής και σίγουρα βλέπει κάποια πράγματα διαφορετικά. Ο Μέλμπεργκ έφυγε από την τεχνική ηγεσία της Χέλσινγκμποργκ στο τέλος του 2020. Πρόλαβε, ωστόσο, να αντιμετωπίσει με τη Χέλσινγκμποργκ την Έλφσμποργκ του Όλσον και να σχηματίσει εικόνα για την αξία του 23χρονου χαφ. Τρεις φορές βρέθηκε απέναντι από τον Όλσον και ισάριθμες φορές ο Μέλμπεργκ δεν πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα με την ομάδα του (δύο ήττες με 1-2, μία ισοπαλία με 0-0).

Η δήλωσή του μετά από ήττα της ομάδας του

O παλαίμαχος αμυντικός των Πειραιωτών, μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας του με 1-2 τον Νοέμβριο του 2019, είχε πει τα εξής για τον Όλσον: «Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δεν μπορούσαμε από τον άξονα να γίνουμε απειλητικοί. Οι δύο χαφ της Έλφσμποργκ (σ.σ. ο ένας εξ αυτών ήταν ο Όλσον) έτρεξαν αρκετά και τους βλέπαμε να βρίσκονται παντού στο γήπεδο καλύπτοντας τα κενά που πήγαιναν να δημιουργηθούν ακόμα και στις πτέρυγες». Λίγο αργότερα ο Μέλμπεργκ ρωτήθηκε ειδικά για τον Όλσον, ο οποίος τότε ήταν 21 ετών δίνοντας τα πρώτα του παιχνίδι με την Έλφσμποργκ και ο «Βίκινγκ» απάντησε: «Δεν μπορώ να πω αν τον ήθελα ή όχι στην ομάδα μου, γιατί δεν είναι σωστό να μιλήσω για κάτι τέτοιο σε μία χρονική στιγμή που το κεντρικό θέμα συζήτησης πρέπει να είναι το παιχνίδι που δώσαμε απέναντι στην Έλφσμποργκ. Για μεταγραφές δεν θα μιλήσω ποτέ δημοσίως. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Όλσον έδειξε ότι έχει ποιότητα και δεν τρέχει άσκοπα. Έδωσε πολύ σημαντικές βοήθειες ανασταλτικά. Και δημιουργικά όμως βοήθησε την Έλφσμποργκ, αφού πολλές φορές η μπάλα περνούσε από τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στα συγκεκριμένα τετραγωνικά του γηπέδου».

Ο Μέλμπεργκ έδωσε μία γενικότερη εικόνα για τον 21χρονο τότε Σίμον Όλσον. Έκανε λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι «φαφλατάς» με την μπάλα στα πόδια, είναι πειθαρχημένος στο πλάνο του προπονητή και καλύπτει πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα από τον Νοέμβριο του 2019 έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, γιατί έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο να βρίσκεται στον προθάλαμο της Εθνικής ανδρών και να απασχολεί σοβαρά αρκετές ομάδες εκτός Σουηδίας.