Κλάτενμπεργκ: «Έπρεπε να αφήσει πλεονέκτημα ο Γκεστράνιους» (vid)

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε τις φάσεις της αγωνιστικής και εστίασε στο λάθος του Γκεστράνιους στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

Κλάτενμπεργκ: «Έπρεπε να αφήσει πλεονέκτημα ο Γκεστράνιους» (vid)

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με το οποίο σχολιάζει τις φάσεις της περασμένης αγωνιστικής. Εστίασε ιδιαίτερα στον Γκεστράνιους και στα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό που ακυρώθηκε το γκολ του Μακέντα. Ο αρχιδιαιτητής τόνισε πως ο ρέφερι θα έπρεπε να έχει αφήσει πλεονέκτημα υπέρ της ομάδας που εκδήλωνε την επίθεση.

«Ο διαιτητής καταλογίζει άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και δείχνει σωστά κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Ωστόσο η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να εφαρμόσει το πλεονέκτημα υπέρ της επιτιθέμενης ομάδας καθώς έπειτα από την παράβαση, η μπάλα άμεσα κατέληξε σε επιτιθέμενο παίκτη ο οποίος ήταν εντός παιχνιδιού. Η ΚΕΔ συστήνει στους διαιτητές να εφαρμόζουν το πλεονέκτημα υπέρ της επιτιθέμενης ομάδας όταν αυτή έχει μια ξεκάθαρη ευκαιρία να επιτεθεί», ανέφερε ο Κλάτενμπεργκ.

Επιπλέον για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό τόνισε ότι δεν είναι πέναλτι το μαρκάρισμα του Βέλεθ στον Κρμέντσικ. «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς υπήρξε μια ελάχιστη επαφή από τον αμυνόμενο εκτός της περιοχής πέναλτι. Όταν οι δύο ποδοσφαιριστές εισήλθαν στην περιοχή πέναλτι διεκδικώντας τη μπάλα, ο επιτιθεμενος έχασε την ισορροπία του βρίσκοντας πάνω στο πόδι του αμυνόμενου ο οποίος είχε στρίψει στην προσπάθεια του να πάει στη μπάλα. Αυτή η επαφή θεωρείται μια φυσιολογική επαφή στο ποδόσφαιρο χωρίς ο αμυνόμενος να έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας