Ολυμπιακός: Ο καλός στρατιώτης, Όγκμουντουρ Κρίστινσον (vids)

Ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον που κερδίζει το στοίχημα στον Ολυμπιακό και οι ασίστ που έχει μοιράσει στην καριέρα του ως τερματοφύλακας.

Ολυμπιακός: Ο καλός στρατιώτης, Όγκμουντουρ Κρίστινσον (vids)

Όταν ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον έλεγε το "ναι" στην πρόταση του Ολυμπιακού και στην προοπτική να μετακομίσει στον Ρέντη γνώριζε πολύ καλά τι δυσκολίες θα είχε να αντιμετωπίσει. Ήξερε ότι ο Ζοσέ Σα είναι το νούμερο "1" για τους πρωταθλητές Ελλάδας και δεν βγαίνει από την εστία. Ήξερε ακόμα ότι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης θεωρείται ένα μεγάλο πρότζεκτ για τους "ερυθρόλευκους" και με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον εμπιστεύεται πολύ.

Παρόλα αυτά ο Ισλανδός γκολκίπερ δεν πτοήθηκε απ' όλα αυτά γιατί πολύ απλά γνώριζε τις δυνατότητες του. Ο Κρίστινσον είπε "ναι" στην προοπτική του Ολυμπιακού γιατί ήταν μία μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο και την καριέρα του. Ήθελε να μετρήσει τις δυνάμεις του σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ με τον ανταγωνισμό να είναι στα ύψη.

Όλη τη σεζόν έχει δουλέψει πολύ σκληρά στη σκιά του Σα, αλλά στον Ρέντη πάντα είχαν να λένε τα καλύτερα για τον διεθνή γκολκίπερ. Ένας πολύ συγκροτημένος άνθρωπος και πεισματάρης αθλητής. Εν τέλει δικαιώνεται για την επιμονή του να δουλέψει στον Ρέντη και ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει ανταμείψει βάζοντας τον βασικό σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον στον αγώνα με την ΑΕΚ διατήρησε την εστία του ανέπαφη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αφού είχε προηγηθεί το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ισλανδός κάνει τη διαφορά με την αντίληψη του στο παιχνίδι κάτι που το είδαμε στον αγώνα με τους Αρκάδες με τις γρήγορε επεμβάσεις του μακριά από την εστία του.

Με την ΑΕΚ έδειξε την αντίληψη του στη φάση του 74' όταν είδε τον Ματιέ Βαλμπουενά σε καλή θέση, τον σημάδεψε, αλλά το δοκάρι του στέρησε την τρίτη ασίστ της καριέρας του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ισλανδός έχει κάνει κάτι τέτοιο. Παίζοντας στην ΑΕΛ είχε δώσει ασίστ στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού. Σε εκείνο το ματς μάλιστα είχε δώσει την ασίστ με τα χέρια. Ασίστ είχε δώσει και στη νίκη της ΑΕΛ με 2-1 στο παιχνίδι με τον Βόλο.

Η ασίστ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Η ασίστ στο παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Βόλο