Super League Playouts: Στα υπόγεια είναι η θέα

Στα ύψη το ενδιαφέρον στα Playouts της Super League, σε αντίθεση με τα Playoffs όπου σχεδόν όλα έχουν κριθεί.

Super League Playouts: Στα υπόγεια είναι η θέα

Όπως την περασμένη περίοδο όπου η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού δόθηκε μέχρι την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ, έτσι και φέτος η αγωνία παραμένει στο κατακόρυφο με την ολοκλήρωση της πέμπτης αγωνιστικής. Προφανώς βοηθά στην κατεύθυνση αυτήν το γεγονός πως διεξάγονται και φέτος μόνο επτά έξτρα παιχνίδια, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για να διαμορφωθούν καθοριστικές διαφορές μεταξύ των ομάδων που δίνουν τον αγώνα για την επιβίωση.

Η ουσία είναι πως το ενδιαφέρον παραμένει στο κατακόρυφο, καθώς πέντε ομάδες εξακολουθούν να εμπλέκονται στη διαδικασία της σωτηρίας, ενώ μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Βόλος και η Λαμία έχουν ξεμπερδέψει.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή απ’ ό,τι ισχύει στα «λαμπερά» πλέι οφ, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε σε χρόνο-ρεκόρ τον τίτλο, ενώ οι θέσεις 2-4 δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική. Άπαντες προορίζονται για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης που αρχίζει φέτος, το Europe Conference League. Και σε όλο αυτό το σκηνικό το μόνο ερωτηματικό έχει να κάνει με το αν θα καταφέρει να… τρυπώσει ο Παναθηναϊκός στην τετράδα.

Στα Playouts, που έχουν πάρει φωτιά, στη δυσχερέστερη θέση όλων έχει περιέλθει η Λάρισα, έπειτα από την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ στο Αλκαζάρ. Μόνη στην τελευταία θέση πλέον η ΑΕΛ, με τον ανταγωνισμό να απομακρύνεται, αλλά έχει ακόμα ένα τελευταίο βέλος στη φαρέτρα της. Το γεγονός πως στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζει τους βαθμολογικά αδιάφορους Βόλο (εκτός έδρας) και ΠΑΣ (στο Αλκαζάρ). Στον αντίποδα ο ΟΦΗ, έπειτα από την τεράστια νίκη στη Λάρισα, παραμένει έστω και οριακά πάνω από τη γραμμή των πλέι άουτ. Οι Κρητικοί σε μια πολύ δύσκολη για αυτούς σεζόν έδειξαν χαρακτήρα στην πλέον καθοριστική χρονική συγκυρία, πορεύονται αήττητοι στη διαδικασία των πλέι άουτ και ξέρουν πως με τέσσερις ακόμα πόντους (στη Λαμία και υποδεχόμενοι τον Παναιτωλικό) θα διασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή.

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτήν την καμπή της σεζόν το κίνητρο επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση στους «Ζωσιμάδες». Εκεί όπου ο Παναιτωλικός που καιγόταν για το τρίποντο το πήρε κιόλας, με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να παραμείνει στο κυνήγι του ΟΦΗ και της απευθείας παραμονής. Αυτός όμως ήταν και ο τελευταίος χαλαρός αντίπαλος που θα βρουν στο διάβα τους τα «καναρίνια», καθώς υποδέχονται τον Ατρόμητο και εκδράμουν στο Ηράκλειο στο φινάλε.

Όσο για τον ΠΑΣ, εδώ και καιρό το μόνο που τον απασχολεί είναι ο επαναληπτικός Κυπέλλου τη Μεγάλη Τετάρτη με τον Ολυμπιακό, αποτελώντας τον ιδανικό αντίπαλο για κάθε ενδιαφερόμενο στα πλέι άουτ.

Σε σχέση με τους προαναφερθέντες ενδιαφερόμενους, σε πολύ καλύτερη θέση βρίσκεται ο Ατρόμητος, που αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Λαμία, η οποία σώθηκε και μαθηματικά. Η ομάδα από το Περιστέρι συμπλήρωσε έντεκα ματς δίχως νίκη, αλλά της αρκεί ένας πόντος, είτε στο Αγρίνιο είτε στην καταληκτική αγωνιστική στον Βόλο, για να σωθεί και μαθηματικά.