Αν δεν παίξει ούτε στα αδιάφορα ματς ο Λαλά...

Ο Κένι Λαλά απέχει αρκετά από τις συστάσεις περί «τρένου» όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά ας τον δούμε σε μεγαλύτερη διάρκεια για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Αν δεν παίξει ούτε στα αδιάφορα ματς ο Λαλά...

Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας στον Ολυμπιακό με παίκτες που στην αρχή δεν... ακουμπούσαν και εν συνεχεία έκαναν θραύση (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τον Ζέτερμπεργκ δεν υπάρχει), καλό είναι να μην βιαστούμε να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα για τον Κένι Λαλά.

Ο Γάλλος δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συλλόγου. Οι συστάσεις περί «τρένου» στη δεξιά πλευρά δεν έχουν αποτυπωθεί στο χορτάρι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λαλά προβληματίζει με την εικόνα του και για αυτό το λόγο προ ημερών κυκλοφόρησε έντονα το σενάριο, ότι στο τραπέζι του Ολυμπιακού έχει πέσει ξανά θέμα απόκτησης βασικού δεξιού μπακ ενόψει καλοκαιριού.

Δεν είμαστε ούτε η Πυθία, ούτε ο μάντης Κάλχας για να γνωρίζουμε από τώρα αν θα συνέλθει ή όχι ο Λαλά, αν θα φτάσει στο σημείο να ξαναγίνει ο παίκτης που σήκωνε στο... πόδι όλο το Στρασβούργο.

Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει όμως κανένας, είναι ότι χρειάζεται περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του για να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το αν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ή όχι τον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Και κυρίως αν έχει την προσωπικότητα να σηκώσει την ερυθρόλυκη φανέλα. Δεν αρκεί μόνο η ποιότητα για να αγωνιστεί κάποιος στον Ολυμπιακό, αλλά να έχει και χαρακτήρα.

Με όλα όσα έχουμε δει έως τώρα, προφανώς και τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά και το πιθανότερο είναι να κινηθούν οι Πειραιώτες για δεξί μπακ το καλοκαίρι.

Επειδή όμως, πηγές μας από την Γαλλία υποστηρίζουν ότι θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί, όπως συνέβαινε και στις πρώην ομάδες του, καλό είναι να του τον δώσουμε λοιπόν. Ή μάλλον ας του τον δώσει ο Μαρτίνς για να καταλήξει κι εκείνος στο συμπέρασμα για το αν θα πρέπει να στηριχθεί πάνω του ενόψει της νέας σεζόν.

Σε γενικές γραμμές ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει ότι έχει πιο μπροστά στις προτιμήσεις του τον Ανδρούτσο και όχι τον Γάλλο. Αυτό αντιλαμβανόμαστε από τις επιλογές του στην ενδεκάδα το τελευταίο διάστημα.

Όμως, θεωρούμε ότι πρέπει να δούμε περισσότερο τον Λαλά στις εναπομείναντες αγωνιστικές, γιατί δεν μπορεί να έχει κάνει τυχαία μία σταθερά καλή πορεία στο απαιτητικό γαλλικό πρωτάθλημα. Εκτός κι αν έχει πάρει τις αποφάσεις του ο Μαρτίνς και γίνεται τσάμπα τούτη η συζήτηση. Σε ρεπορταζιακό επίπεδο πάντως, δεν προκύπτει κάτι περί «κοψίματος» του Γάλλου.

Περιμένουμε λοιπόν να τον δούμε στο φινάλε της σεζόν. Αν δεν δείξει τίποτα ούτε και σε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, τότε είναι μονόδρομος το τι θα συμβεί το καλοκαίρι για τη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού. Αν κι εμείς θα του δίνουμε ακόμη μία (τελευταία) ευκαιρία στην καλοκαιρινή προετοιμασία...