Τι περιμένουμε να δούμε με τη Βάτενς

Έφτασε η ώρα του πρώτου φιλικού για τον Ολυμπιακό που το Σάββατο το απόγευμα αντιμετωπίζει την αυστριακή ομάδα.

Τι περιμένουμε να δούμε με τη Βάτενς

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι Πειραιώτες το Σάββατο αντιμετωπίζουν τη Βάτενς (18:00, NS1) και ο Πέδρο Μαρτίνς θα δείξει ένα μικρό δείγμα των όσων έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου.

Τι περιμένουμε να δούμε σε αυτό το παιχνίδι;

Πρώτα απ' όλα θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μία πρώτη γεύση από τη φιλοσοφία του Πορτογάλου προπονητή. Μέχρι τώρα όπως σας έχουμε μεταφέρει δουλεύει δύο συστήματα το 4-2-3-1 και το 4-4-2. Αυτά αναμένεται να τα δούμε και στο χορτάρι και έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα βγουν στην πράξη όλα όσα δουλεύουν αυτές τις ημέρες οι "ερυθρόλευκοι".

Μία πρώτη γεύση θα πάρουμε από τη φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δείχνει πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές και σε δύο διαφορετικές διατάξεις. Κατά τα άλλα τέτοιου είδους φιλικά δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα λόγω των πολλών αλλαγών που κάνουν οι ποδοσφαιριστές.

Δεν ξέρουμε αν σημαίνει κάτι, αλλά και στην πρωινή προπόνηση όπως και στις περισσότερες που έχουν προηγηθεί τη μία ομάδα αποτελούσαν οι Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Νικόλης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Βέργος, Μάνος και Γκερέρο. Από την άλλη πλευρά υπήρχαν οι Σάλιακας, Ένγκελς, Νικολάου, Τσιμίκας, Ρομαό, Ανδρούτσος, Πάρντο, Φορτούνης, Βρουσάι και Τζούρτζεβιτς. Είναι εξαιρετική αμφίβολη η συμμετοχή του Σισέ στο κέντρο της άμυνας, αλλά είναι σχήματα που τα έχουμε δει σε πολλές προπονήσεις και ίσως κάτι να σημαίνει ενόψει Βάτενς.