Παναιτωλικός – Απόλλων Σμ. 1-0: «Ανάσταση» με... Λισγάρα! (highlights)

Με αυτογκόλ του Χρήστου Λισγάρα στο 84' ο Παναιτωλικός κέρδισε στο Αγρίνιο 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε… ανάσα για την παραμονή στη Super league 1.

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμ. 1-0: «Ανάσταση» με... Λισγάρα! (highlights)

Ο Παναιτωλικός ήταν με την… πλάτη στον τοίχο και κατάφερε να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά κερδίζοντας με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Αγρίνιο.

Έτσι η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΛ, που παίζει τη Δευτέρα (19/4) στη Λαμία, έφυγε από την τελευταία θέση και πλησίασε στον έναν βαθμό τον ΟΦΗ ελπίζοντας ακόμα να αποφύγει το… μοιραίο.

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει τον Παναιτωλικό και δεν επέτρεπε στους χαφ των γηπεδούχων να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, ενώ έκλεβε μπαλιές, χωρίς όμως να γίνεται απειλητικός.

Το ίδιο και η ομάδα του Αγρινίου, που με την πάροδο του χρόνου ανέβασε ψηλά την πίεσή της και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να υποχωρήσουν για να «θωρακίσουν» τα μετόπισθεν.

Οι δύο ενδεκάδες δεν είχαν τη μεγάλη ευκαιρία, το ματς ήταν κακό ποιοτικά και περισσότερο φάνηκε να ενδιαφέρονται για να μην χάσουν.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο β’ μέρος με τους γηπεδούχους να είναι πιο δραστήριοι, μια και ο Μεντόσα είχε κάποιες καλές στιγμές. Δεν απειλούσαν όμως την εστία του Βέρχουλστ, αφού δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις απέναντί του.

Ο Δέλλας έκανε σούπερ επιθετική την ομάδα του και δικαιώθηκε στο 84’ με το αυτογκόλ που σημείωσε ο Λισγάρας στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα μετά από κεφαλιά του Ματσόλα, με τους Αγρινιώτες να γυρίζουν στη συνέχεια όλοι πίσω και τον Απόλλωνα να «στρατοπεδεύει» έξω από την περιοχή του Κνετ για να ισοφαρίσει.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που του δίνουν ελπίδα.


Μικρογραφία

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-0

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Σκόρερ: Λισγάρας (αυτ. 84’)

Κίτρινες: Κνετ (93’) -Κολ (28’), Φερνάντεθ (70’), Φατιόν (81’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ- Περέιρα (63’ Ντάλσιο), Κωνσταντόπουλος, Μανθάτης, Τσότσαλιτς (λ.τ. 34’ Καρασαλίδης )- Ντίας (81’ Καρέλης), Εντινγκά- Μεντόσα Ντουάρτε, Αριγίμπι (63’ Μπαρμπόσα )-Βέργος (63’ Ματσόλα).


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ- Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης- Φατιόν, Σλίβκα, Κολ (88’ Ρώσση )- Μπεντινέλι, Φερνάντεθ (78’ Μουνιέ), Ιωαννίδης (66’ Ντάουντα).