ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΕΕΦΕΛΝΤ: Η απαίτηση του Μαρτίνς: "Βάλτε γκολ"

Πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σχεδόν σε καθημερινή βάση στα σωστά τελειώματα των φάσεων δίνει ο Πορτογάλος τεχνικός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΕΕΦΕΛΝΤ: Η απαίτηση του Μαρτίνς: "Βάλτε γκολ"

Δουλεύει κάθε λεπτομέρεια στο τακτικό κομμάτι ο Πέδρο Μαρτίνς. Όλες αυτές τις ημέρες τον έχουμε δει να εστιάζει και στο παραμικρό. Αυτές τις πέντε ημέρες που βρίσκεται η ομάδα του Πειραιά στο Ζέεφελντ έχει προλάβει να κάνει σχεδόν τα πάντα ο Πορτογάλος.

Έχει δώσει, ωστόσο, μεγάλη βαρύτητα στα τελειώματα των φάσεων. Μπορεί να μοιάζει κάτι απλό, κάτι… παιδικό, αλλά έχουμε δει να γίνονται πολλές ασκήσεις. "Γκολ, γκολ, γκολ", φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του ο 48χρονος προπονητής και μάλιστα πανηγυρίζει όταν βλέπει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη διαδικασία να τελειώνουν σωστά τις φάσεις δεν μπαίνουν μόνο οι επιθετικοί, αλλά όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Δουλεύει μαζί τους και τα δύο πόδια και θέλει να εκτελούν αμέσως. Θέλει σουτ και θέλει να τελειώνουν τις φάσεις σωστά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να φτιάξει μία ομάδα που να σκοράρει και επιμένει πάρα πολύ σε ασκήσεις που παρονομαστής τους είναι τα σωστά τελειώματα. Μία τέτοια έγινε γι' αρκετή ώρα στην πρωινή προπόνηση. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και ο Πορτογάλος μετρούσε τα γκολ που πετύχαιναν. Να σημειώσουμε πως τα τελειώματα γίνονταν έχοντας τερματοφύλακα, αλλά όχι και πίεση από κάποιον αμυντικό.

Τους ζητούσε, μάλιστα να εκτελούν πριν καν σκάσει η μπάλα στο έδαφος. Επιμένει πάρα πολύ σε όλο αυτό ο 48χρονος προπονητής δείχνοντας τις προθέσεις του για μία ομάδα που θέλει να σκοράρει και όχι μόνο να αμύνεται.