Αυτά κάνει ο Καμαρά και ο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του

Ένα "εξάρι" με αντίληψη στην τακτική, με καλή τεχνική κατάρτιση, που αρέσει πολύ στον Μαρτίνς.

 Αυτά κάνει ο Καμαρά και ο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού και φυσικά μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για ποδοσφαιριστές. Στο Ζέεφελντ, ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής που κλέβει την παράσταση είναι αυτός που η μεταγραφή του πέρασε στα… ψιλά. Ένας παίκτης που ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με την… υπογραφή όσων των ήξεραν πως είναι λαχείο.

Ο λόγος γίνεται για τον Μαντί Καμαρά, που αποκτήθηκε από την Αζαξιό και ο Φρανσουά Μοντέστο επέμενε πως είναι μία ιδανική περίπτωση και μπορεί να εξελιχθεί σε νέος… Σισέ. Ο μικρός από τη Γουινέα επιβεβαιώνει σε αυτές τις πρώτες του ημέρες τον Κορσικανό, αλλά και όλους όσοι πίστεψαν σε αυτόν και επέμειναν να μετακομίσει στον Πειραιά. Μετά τις πρώτες προπονήσεις στο Ζέεφελντ είναι αυτός που μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πως έχει θέση στην ομάδα και μάλιστα θα έχει και σημαντικό ρόλο στη νέα σεζόν και στο νέο ξεκίνημα που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Ο Καμαρά την Τρίτη σκόραρε στο πρώτο του δίτερμα και το έκανε ξανά και στη προπόνηση της Τετάρτης. Τα "μπράβο" που ακούει από τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η πρώτη επιβράβευση γι' αυτόν που περιμένει κατά τη διάρκεια της σεζόν να έχει χρόνο στην ομάδα. Η εικόνα που παρουσιάζει καθημερινά δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει διάνα με αυτή τη μεταγραφή. Είναι από τις κινήσεις που χαρακτηρίζονται "έξυπνες", αφού πρόκειται για νεαρό ποδοσφαιριστή με περιθώρια εξέλιξης και φυσικά με αξία μεταπώλησης. Ο Μαντί Καμαρά κερδίζει τις εντυπώσεις στο Ζέεφελντ έχοντας διάρκεια στις προπονήσεις. Έχει τη δυνατότητα να βγάλει την ομάδα μπροστά και να βοηθήσει την ανάπτυξη της από πίσω. Δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται πολύ καιρό στον Ολυμπιακό και έχει μπει χωρίς τρακ στις προπονήσεις.

Είναι ο χαφ που θα ρίξει κλοτσιά, αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως τα περισσότερα του μαρκαρίσματα αν και μοιάζουν σκληρά είναι καθαρά. Στα συν του πως είναι ποδοσφαιριστής με υψηλή τεχνική κατάρτιση. Έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια με την ίδια ευχέρεια, ενώ είναι το "εξάρι" που θα βγει από τα στενά όρια που κινείται. Θα προωθηθεί και θα πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο πως έχει σκοράρει στα διπλά που έχουν γίνει στο Ζέεφελντ.

Ο Καμαρά έχει την κοφτή ντρίμπλα και είναι ένας πολύ καλός χειριστής της μπάλας. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν αναγκάσει τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Σημαντικό ότι και στο τακτικό κομμάτι δείχνει να είναι σε υψηλό επίπεδο, ενώ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής. Φυσικά ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει κι άλλο "εξάρι" και έχει ζητήσει από τη διοίκηση να προχωρήσει στην απόκτηση ποδοσφαιριστή γι' αυτή τη θέση.