Ο Κένι Λαλά και το 3-4-3 του Ολυμπιακού

Το νέο σύστημα που εφαρμόζει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και ο ρόλος που μπορεί να έχει σε αυτό Κένι Λαλά. 

Ο Κένι Λαλά και το 3-4-3 του Ολυμπιακού

Δεν έχει να κάνει μόνο με το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ για το Κύπελλο (7/4-18.00), αλλά και γενικότερα. Εφόσον ο Πέδρο Μαρτίνς επιμείνει στον σχηματισμό με τους τρεις στόπερ είτε στον πρώτο ημιτελικό είτε στη συνέχεια των play off της Super League, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον τρόπο συμπεριφοράς και την απόδοση στο 3-4-3 του Κένι Λαλά. Του Γάλλου δεξιού μπακ που αποκτήθηκε τον χειμώνα ώστε να είναι ο βασικός για τη θέση, αλλά τουλάχιστον στο χρονικό σημείο που ο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει τη διάταξη, έχει αγωνιστεί ελάχιστα.

Ο Λαλά είχε μείνει στον πάγκο στον αγώνα του Λονδίνου με την Άρσεναλ καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε προτιμήσει να χρησιμοποιήσει τον Θανάση Ανδρούτσο σε όλη τη δεξιά πλευρά. Ο Γάλλος είχε μπει αλλαγή στα τελευταία λεπτά όταν αποβλήθηκε ο Μπα.

Με τον Άρη στην πρεμιέρα των play off ο Μαρτίνς έβαλε τον Λαλά από την αρχή σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ, αλλά η αποβολή του στο 40΄δεν επέτρεψε παρά να έχουμε ένα μικρό δείγμα για το τι μπορεί να κάνει στον συγκεκριμένο σχηματισμό. Έχοντας, πάντως, καλή παρουσία σε εκείνο το διάστημα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Όχι σούπερ, αλλά καλή.

Φυσικά λόγω της τιμωρίας του δεν έπαιξε εναντίον της ΑΕΚ, αλλά θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στη συνέχεια και να δείξει κάποια από τα στοιχεία που είχε στην προηγούμενη ομάδα του και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην απόκτησή του. Άλλωστε ο Λαλά στην Στρασμπούργκ είχε ιδιαίτερα επιθετικό ρόλο στο παιχνίδι του και το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αναδείξει καλύτερα τα πλεονεκτήματά του, από τη στιγμή που οι πλάγιοι χρειάζεται να βγαίνουν γρήγορα στους χώρους και να μετατρέπονται πολλές φορές σε ακραίους επιθετικούς. Ο Λαλά είχε κάνει με αυτόν τον τρόπο πολλές επιθέσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα, ευρισκόμενος φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ χάρη στην ταχύτητά του.