Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 3-0: «Πράσινος» εκτελεστής με 3/3 ! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ήταν εύστοχος στις λιγοστές ευκαιρίες που είχε και επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ, οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ανεπαρκής, χωρίς πλάνο και παίκτες λιγόψυχους

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 3-0: «Πράσινος» εκτελεστής με 3/3 ! (highlights)

Με… ευστοχία μπασκετμπολίστα στις ελεύθερες βολές ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο!

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν όλες κι όλες έξι φάσεις σε όλο το ματς και έβαλαν τρία γκολ, κάνοντας πολύ μεγάλο βήμα στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως είναι μόνο λόγια και «λίγοι» στις πράξεις. Για ένα ακόμα παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό αποδεικνύονται ανεπαρκείς να αποτυπώσουν στον πίνακα του σκορ την ανωτερότητα για την οποία υπερηφανεύονται.

Το ματς στο πρώτο μέρος ήταν… καρμπόν με εκείνο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιέζοντας ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες, μια και οι παίκτες του ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Ωστόσο το «τριφύλλι» ισορρόπησε στη συνέχεια και ανέβασε τις γραμμές του, ενώ πάλι οι Χατζηγιοβάννης και Μακέντα συνεργάστηκαν άψογα με τον Ιταλό ξανά στο 39’ να κερδίζει πάλι τους Ίνγκασον και Πασχαλάκη κάνοντας το 1-0!

Το ίδιο σκηνικό έβλεπαν οι φίλαθλοι και στο β΄μέρος με τον ΠΑΟΚ να πιέζει, να προσπαθεί να ισοφαρίσει, αλλά τον Παναθηναϊκό να αμύνεται και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0: Όλα τα γκολ (vid)

Το πλάνο βγήκε για τον Λάζλο Μπόλονι, καθώς στο 79’ ο Βιγιαφάνιες, παρά την εντολή να εκτελέσει το φάουλ έξω από την περιοχή ο Αϊτόρ, πήρε την ευθύνη, είδε πως ο Πασχαλάκης είχε στήσει λάθος το τείχος του και με αριστοτεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Εκεί οι Θεσσαλονικείς… κατέρρευσαν. Έχασαν το μυαλό τους, δεν είχαν ηρεμία και προσπάθησαν χωρίς πλάνο πλέον και περισσότερο με το ένστικτο να ανατρέψουν την κατάσταση.

Οι «πράσινοι» τιμώρησαν την συμπεριφορά αυτή των αντιπάλων τους και με μια υποδειγματική κόντρα στο 85’ κατάφεραν με τον Αϊτόρ να «σφραγίσουν» τη νίκη τους. Βλέπετε με όσα είχαν πάθει στην Τρίπολη ακόμα και το 2-0 φάνταζε γι’ αυτούς… εύθραυστο!

Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να χάνει ευκαιρία ακόμα και για τέταρτο γκολ, αλλά να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη με σκορ 3-0 επί του ΠΑΟΚ, που πλέον… μπλέκει σε περιπέτειες.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαϊδης»

Διαιτητής: Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Σκόρερ: Μακέντα (39’), Βιγιαφάνιες (79’), Αϊτόρ (85’)


Κίτρινες: Πούγγουρας (53’), Νιάς (81’), Σένκεφελντ (93’) - Σβαμπ (26’), Μπαμπά (37’), Κρέσπο (79’), Ελ Καντουρί (94’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης- Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ,Μολό – Νιάς (87’ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (74’ Σάντσες) - Βιγιαφάνιες, Μακέντα (78’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (78’ Αϊτόρ)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης-Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά –Σβαμπ (70’ Ουάρντα), Ντόουγκλας Αουγκούστο- Μουργκ (62’ Τζόλης), Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί- Σφιντέρσκι (70’ Κρμέντσικ)