Το μήνυμα της ΠΑΕ ΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (pic)

Το δικό της μήνυμα έστειλε η ΠΑΕ ΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (pic)

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού σήμερα (2/4) και η ΠΑΕ ΟΦΗ με ανάρτησή της στα social media έστειλε το δικό της μήνυμα.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ

«Aν μπορούσα να χτυπήσω τα δάχτυλά μου και να μην είμαι αυτιστική, δεν θα το έκανα. Ο αυτισμός είναι μέρος αυτού που είμαι» - Temple Grandin

Η Τεμπλ Γκραντίν, γεννήθηκε στην Βοστόνη των ΗΠΑ, το 1947. Σε ηλικία 2 ετών διαγνώστηκε με αυτισμό. Νευροαναπτυξιακή διαταραχή, που συνήθως εμφανίζεται στα 3 πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου και επηρεάζει την τυπική ανάπτυξη του εγκεφάλου- γνωστικές λειτουργίες, επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες.

Έγινε καθηγήτρια ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο (ΗΠΑ), Σύμβουλος Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Εφευρέτης, συγγραφέας βιβλίων που αφορούν στο επάγγελμά της αλλά και στην ψυχολογία των ανθρώπων με αυτισμό.

Έχει εφεύρει την συσκευή Hug Box, η οποία ηρεμεί όσα άτομα υποφέρουν από αυτισμό.

Το 2010 μπήκε στην λίστα του περιοδικού Time με τα 100 σημαντικά άτομα στον κόσμο, και ειδικότερα στην κατηγορία με τους "Ήρωες".

Την ίδια χρονιά, η ζωή της γυρίστηκε σε ταινία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, με τον ομώνυμο τίτλο «Temple Grandin». Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και βραβείο Έμμυ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και διεξάγεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην Μοζά Μπιντ Νασέρ Αλ-Μισνέντ, δεύτερη σύζυγο του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ-Θάνι.