Κώστας Μπακογιάννης: «Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο...»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως είναι ένα αναπτυξιακό έργο!

Κώστας Μπακογιάννης: «Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο...»

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από Τις Έξι» και αποκάλυψε ότι σήμερα (29/3) θα κατατεθεί το πρώτο αίτημα χρηματοδότησης του Βοτανικού ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα του γηπέδου ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης:

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά κανονικά μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται. Σήμερα, μάλιστα, κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Πρόκειται για μία μητροπολιτική παρέμβαση.

Είναι η δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πράσινου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο. Επίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά την περιοχή του Βοτανικού.

Ο Βοτανικός απαιτεί γήπεδο και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Υποδομές, επενδύσεις και πολεοδομικές ρυθμίσεις. Είναι μία περιοχή της πρωτεύουσας που πρέπει να μπει ξανά στον χάρτη. Να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε ποσό μεγαλύτερο των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλη την Αθήνα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας