Αυτός είναι ο Μαντί Καμαρά (vid)

Η μπάλα, το κοράνι, ο φίλος του Σισέ και ο Έλληνας πληροφοριοδότης του για τον Ολυμπιακό.

Αυτός είναι ο Μαντί Καμαρά (vid)

Γεμίζει τα social media με ατάκες από το κοράνι και φυσικά ποδόσφαιρο. Αν κρίνει κανείς από τις αναρτήσεις του, Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς και Ροναλντίνιο είναι οι αγαπημένοι του.

Ο Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά θα αλλάξει φανέλα αλλά όχι χρώμα το ερχόμενο καλοκαίρι. Από τα ερυθρόλευκα της Αζαξιό θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου 1997 στο Ματάμ, της Γουινέας, από πολύ μικρός βρέθηκε στις Ακαδημίες του Καλούμ, ομάδα της περιοχής. Εκεί τον ανακάλυψε η Σαντομπά, ομάδα της Α’΄κατηγορίας της Γουινέας και τον απέκτησε.

Τον Μάιο του 2015, βρέθηκε στη Γαλλία για έξι εβδομάδες προκειμένου να δοκιμαστεί στην Αζαξιό. Αρχικά εντάχθηκε στην ομάδα Νέων και τελικά υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο προπονητής του Ολιβέρ Πανταλόνι, τον εμπιστεύθηκε με το… καλημέρα και είτε ως δεξιός μπακ, είτε ως δεξιός χαφ συμπλήρωσε 19 συμμετοχές, δύο γκολ και μια ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Φέτος, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για τον Καμαρά. Εχει ήδη φτάσει τις 22 συμμετοχές. Αγωνίζεται κυρίως ως «εξάρι» αλλά και «οκτάρι».

Ο Καμαρά είχε την ευκαιρία φυσικά να μάθει πολλά για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε υπήρξε φίλος και συμπαίκτης με τον Παπίς Αμπού Σισέ αλλά δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος που μπορεί να του δώσει πληροφορίες. Στην Αζαξιό αγωνίζεται από τον περασμένο Γενάρη ο Γιάννης Χαροντάκης, πρώην ποδοσφαιριστής της Βοϊβοντίνα αλλά και του Εθνικού Αστέρα, του Πανιώνιο, του Αλίμου, των Τρικάλων και της Βέροιας. Επίσης, ο Καζίμ Λάτσι που έχει δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό και οι «δικοί μας» Σαϊνάτι, Μποέ και Κέιν που έχουν παίξει στον Εργοτέλη.