Ολυμπιακός: Κανένας εφησυχασμός

Παρά τη μεγάλη του απόσταση στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να χαλαρώσει καθώς στοχεύει στην κατάκτηση του νταμπλ

Ολυμπιακός: Κανένας εφησυχασμός

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη και έστρεψε το βλέμμα του αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες να αφήσουν πίσω τους την Άρσεναλ και να αντιμετωπίσουν τον Άρη στα πλέι οφ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε σοβαρό πρόσωπο απέναντι στους «κίτρινους» και, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να πάρει τη νίκη. Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις των Πειραιωτών επιβαρύνουν τα πόδια τους, αλλά πλέον, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν, δείχνουν έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να ολοκληρώσουν άλλη μία επιτυχημένη χρονιά στην Ελλάδα.

Αν και έχει απομακρυνθεί… μίλια μακριά από τους διώκτες του στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός δεν επαναπαύεται και σκοπεύει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στα εννέα εναπομείναντα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ. Άλλοι στη θέση του θα είχαν απλά στοχεύσει στη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος προκειμένου να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, ωστόσο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν φαίνεται διατεθειμένη να… χαρίσει κάστανο στους αντιπάλους της. Παρά το γεγονός πως από το προηγούμενο καλοκαίρι οι πρωταθλητές ξεκίνησαν πάλι την ευρωπαϊκή τους πορεία, στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει μόνο η λέξη «νίκη» στα επόμενα παιχνίδια, κάτι που τους κάνει να ξεχωρίζουν σε σχέση με άλλες ομάδες του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν και στο Κύπελλο Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα για μία θέση στον τελικό του θεσμού. Φυσικά, στόχος της ομάδας είναι και η κατάκτηση του Κυπέλλου, η οποία θα επισφραγίσει την αγωνιστική ανωτερότητα και τη φετινή σεζόν. Χωρίς το άγχος της βαθμολογικής πίεσης, ο Μαρτίνς θα μπορέσει ενδεχομένως να μοιράσει διαφορετικά την τράπουλα και να διατηρήσει φρέσκους τους παίκτες του έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Άλλωστε, από τον περασμένο Ιανουάριο οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν προλάβει να πάρουν ανάσα λόγω του αγωνιστικού προγράμματος. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά σε διάστημα 77 ημερών έπαιξε 23 παιχνίδια σε Σούπερ Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο Ελλάδας. Παρά τον φόρτο εργασίας, οι «ερυθρόλευκοι» κατά γενική ομολογία κατόρθωσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους.

Η πορεία του ακάθεκτου Ολυμπιακού φέτος στο πρωτάθλημα έχει μετατρέψει τα πλέι οφ σε μία τυπική διαδικασία, αφού από την κανονική κιόλας περίοδο έχει τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση του πρωταθλητή. Από την άλλη οι διώκτες του δίνουν κάθε αγωνιστική τη δική τους μάχη για τη δεύτερη θέση, την ώρα που εκείνος απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Η διακοπή της εγχώριας δράσης λόγω των εθνικών ομάδων δίνει τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να καθαρίσουν λίγο το μυαλό τους, αν και πολλοί εξ αυτών έχουν κληθεί στις χώρες τους. Η επανέναρξη των πλέι οφ, όμως, θα βρει τον Ολυμπιακό και πάλι έτοιμο για νέες νίκες και παράλληλα θα του δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστεί κατάλληλα ενόψει των δύο αναμετρήσεων με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο χέρι του Μαρτίνς και των παικτών του είναι να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη φετινή χρονιά.