Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Από ατσάλι και στο +19 (highlights)

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη με γκολ του Μασούρα στο 38', ενώ από το 41' υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λαλά. Πίεσαν στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς, αλλά αποδείχτηκαν φλύαροι.

Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Από ατσάλι και στο +19 (highlights)

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το διπλό στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να κοιτάξει την επόμενη μέρα και να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο μίνι πρωτάθλημα των play off. Οι Πειραιώτες υποδέχτηκαν τον Άρη και επικράτησαν δύσκολα με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Μασούρα στο 38'. Οι πρωταθλητές Ελλάδας από το 41' υποχρεώθηκαν να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λαλά. Ο Άρης στην επανάληψη πίεσε τον Ολυμπιακό, τον έκλεισε στα καρέ του, αλλά ήταν περισσότερο φλύαρος και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα βρίσκοντας απέναντι του και έναν εξαιρετικό Σα.

LIVE: Ολυμπιακός - Άρης

Με σύστημα Λονδίνου

Το σύστημα που χρησιμοποίησε στο Λονδίνο εμπιστεύτηκε και στο παιχνίδι με τον Άρη ο Πέδρο Μαρτίνς. Έπαιξε με τρία στόπερ τους Μπα, Σωκράτη, Χολέμπας και στα χαφ τον Μπουχαλάκη και τον Εμβιλά παίζοντας όλη τη δεξιά πλευρά ο Λαλά και την αριστερή ο Ρέαμπτσιουκ. Την τριάδα στην επίθεση συνέθεσαν οι Μπρούμα, Μασούρας και Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με διάταξη 4-2-3-1 με τον Σάκιτς δεξιά, τον Σούντγκρεν αριστερά και τους Ροζ, Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας. Σάσα και Τζέγκο ήταν οι δύο χαφ με τον Μπρούνο δεξιά, τον Γκάμα αριστερά και τον Μπερτόλιο πίσω από τον Μαντσίνι.

Γρήγορο ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βγάζουν μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά περίμενε να πάρει περισσότερα από Λαλά και Ρέαμπτσιουκ που όλες τις πλευρές. Στο 8' απείλησε ο Μπρούμα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 24' απείλησε ξανά ο Ολυμπιακός με τον Λαλά να κάνει τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα να κοντράρει στον Δεληζήση και τον Κουέστα να σώσει την εστία του με υπερένταση.

Γκολ και αποβολή

Ο Ολυμπιακός έβρισκε πολύ ωραίους συνδυασμούς με τον Μπρούμα και τον Ελ Αραμπί να είναι οι παίκτες που βρίσκονταν άψογα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσαν καταστάσεις στην περιοχή του Κουέστα. Ο Άρης από την πλευρά του έδειχνε γι' ακόμα μία φορά ότι αντιμετώπιζε χωρίς φόβο τον Ολυμπιακό. Συχνά έβρισκε τον τρόπο για να πατάει την περιοχή του Σα και με τον Μπα να μην είναι στην καλύτερη του βραδιά. Τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 38' με τους Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκη να κρύβουν τη μπάλα και τον Μασούρα να σκοράρει για το 1-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα (41') οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λαλά. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει αλλάξει το 1-0 και τον Άρη στο φινάλε να πιέζει τους "ερυθρόλευκους".

Άλλο ματς στο β'

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι αντί του Μπρούμα και ο Μάντζιος από την άλλη έριξε τον Μάνο αντί του Μπερτόλιο σε μία προσπάθεια να γίνει πιο επιθετικός. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να πιέσει τον Ολυμπιακό. Στο 51' απείλησε με κεφαλιά του Μάνου, η οποία πέρασε άουτ. Το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ οι Πειραιώτες από την πλευρά τους δεν μπορούσαν ούτε τη μπάλα να κρατήσουν στα πόδια τους, αλλά ούτε και να βγουν στην επίθεση.

Φλύαρος ο Άρης

Οι Μπρούνο, Σάκιτς, Μαντσίνι και Γκάμα ήταν οι ποδοσφαιριστές που κατά κύριο λόγο επιχειρούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις, ενώ ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο και με την κόπωση από το ματς του Λονδίνου να τον έχει καταβάλλει δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά για τον Άρη, αλλά συνέχιζε να είναι φλύαρος και να του λείπει μία καλή ευκαιρία για να σκοράρει, ενώ ο Μαρτίνς καθυστερούσε να φρεσκάρει την ομάδα του. Καθοριστικός, πάντως για να διατηρηθεί το μηδέν στην εστία ήταν και ο Σα που όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στα play off.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Άρης 1-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Κέλετ (Δανία)

Σκόρερ: 38' Μασούρας

Κίτρινες: 15' Μπρούνο Γκάμα, 51' Μπουχαλάκης

Κόκκινη: 41' Λαλά

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90+3 Καμαρά), Μπρούμα (46' Ανδρούτσος), Μασούρας (80' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (88' Κάιπερς)

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς (60' Ιωάννου), Δεληζήσης, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο (73' Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόλιο (46' Μάνος), Μαντσίνι.