Ο Μαρτίνς βλέπει όλους τους παίκτες με το ίδιο μάτι

Αν και γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς ότι πολλοί δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας με την έναρξη της σεζόν, τους αντιμετωπίζει όλους με τον ίδιο τρόπο.

Ο Μαρτίνς βλέπει όλους τους παίκτες με το ίδιο μάτι

Στην επίσημη παρουσίαση του ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάνει λόγο για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και παράλληλα είχε τονίσει ότι δεν είναι υπέρ του ξηλώματος του ρόστερ που υπάρχει. Είχε παρακολουθήσει την ομάδα και είχε εντοπίσει θετικά στοιχεία. Μάλιστα, όταν τα είχε πει ο Πορτογάλος, υπήρχε η τάση ότι πρέπει να φύγουν όλοι από την ομάδα.

Ο 48χρονος προπονητής δεν ήταν υπέρ αυτής της άποψης και παράλληλα θεωρεί ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία στο ρόστερ. Ξέρει και ο ίδιος ότι από αυτούς που έχει στο Ζέεφελντ αρκετούς δεν θα τους έχει με την έναρξη της σεζόν. Ίσως και τους μισούς από αυτούς που βλέπουμε στις προπονήσεις εδώ στις Άλπεις.

Το θέμα είναι ότι εκείνη η ατάκα που είχε πει στην παρουσίαση του και μάλιστα σε μία εποχή που όλα ήταν εις βάρος των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ την υποστηρίζει με τον τρόπο που συμπεριφέρεται καθημερινά εδώ στις προπονήσεις. Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπεριφέρεται σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Δείχνει στους περισσότερους πως τους υπολογίζει.

Δεν απαξιώνει κανέναν και δεν δείχνει με τον τρόπο του σε κανέναν ότι τον έχει στην… απέξω. Πήρε μαζί του έναν νορμάλ αριθμό παικτών (26) και έχει τη δυνατότητα να δουλεύει με όλους. Επιβραβεύει τους πάντες, όποιος κι αν είναι, όπως κι αν λέγεται. Όλο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα για ποδοσφαιριστές, αλλά δείχνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το υλικό που έχει στα χέρια του.

Από την άλλη θα μπορούσε να πει κάποιους ότι "θέλει να κάνει τη δουλειά του". Σύμφωνοι, αλλά θα μπορούσε να είναι απόμακρος, θα μπορούσε να βάζει παίκτες σε άλλες θέσεις. Δεν το κάνει αυτό και δουλεύει κανονικά με όλους χωρίς απαξίωση σε κανέναν. Όλο αυτό, πάντως έχει προκαλέσει μία διαφορετική διάθεση στους ποδοσφαιριστές. Ακόμα και παίκτες που ξέρουν ότι δύσκολα θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό δουλεύουν με πάθος και στις προπονήσεις βλέπουμε πολύ πάθος και ένταση από την πλευρά των παικτών.