Ολυμπιακός: Πάντα κάτι σκαρφίζεται με τον Άρη

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, όταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ολυμπιακός: Πάντα κάτι σκαρφίζεται με τον Άρη

Ακόμα και χθες στο Φάληρο έφτανε μια έμπνευση του αρχηγού των «ερυθρόλευκων», ώστε να κριθεί υπέρ της ομάδας του το παιχνίδι. Η αντίληψη της φάσης και της θέσης του Μασούρα εξέθεσε όλη την άμυνα του Άρη, που περίμενε τον Μπουχαλάκη να τελειώσει ο ίδιος τη φάση, όπως θα έκανε από εκείνη τη θέση το 80-90% των παικτών με καλό το αριστερό πόδι.

Προφανώς και το τοτέμ των φετινών εμπνεύσεών του στα παιχνίδια με τους «κίτρινους» είναι η φάση του γκολ στον προημιτελικό Κυπέλλου, όπου εμφανίστηκε σαν φάντης μπαστούνι μπροστά από τον Κουέστα, ενώ στο ενεργητικό του έχει και τα δύο γκολ που πέτυχε στο 1-2 του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Πέρα όμως από τον «Μπούχα», ανάλογα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν και για την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» μετά την καθιέρωση των τριών στόπερ - όπως και στο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Η πίεση ήταν ασφυκτική μετά την αποβολή του Λαλά με απευθείας κόκκινη κάρτα και η ανταπόκριση όλων, συμπεριλαμβανομένου και του Ζοσέ Σα, στις ανάγκες του αγώνα -έτσι όπως αυτές δημιουργήθηκαν μετά το 40ό λεπτό- ήταν ιδανική.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ από την ομάδα που τον έχει δυσκολέψει όσο καμία άλλη φέτος και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα πάει στο ΟΑΚΑ για να κερδίσει την ΑΕΚ και να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα με τη μαθηματική εξασφάλιση του φετινού τίτλου.