Της… «αμύνης τα παιδιά» από το Μαρόκο!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαιρικού «αλτρουισμού» στο παιχνίδι με τον Άρη με όλα όσα έπραξε σε αμυντικό επίπεδο.

Της… «αμύνης τα παιδιά» από το Μαρόκο!

Ο Ολυμπιακός δεν χάνει βαθμούς ούτε με 10 παίκτες από το 40’. Κι απέναντί του δεν είχε μία ομάδα της σειράς. Τον δευτεραθλητή φιλοξένησε στο Καραϊσκάκη και έχοντας στην πλάτη του το ταξίδι και την υπερπροσπάθεια του Λονδίνου κόντρα στην Άρσεναλ.

Πολλά μπορούμε να γράψουμε για το παιχνίδι με τον Άρη. Το ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι «ρομπότ» και ειδικά όταν έχουν αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 77 μέρες με παιχνίδια ανά τρία-τέσσερα 24ωρα. Το αποτέλεσμα είναι +19 από τον δεύτερο και ενδεχομένως φιέστα την 3η ή την 4η αγωνιστική.

Αν θα πρέπει να σταθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή στο ματς με τους «κίτρινους», αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Θα μπορούσαμε να γράψουμε διθυραμβικά σχόλια για τον Χολέμπας, ο οποίος στα 37 του είναι συγκλονιστικός. Κι όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στην ωριμότητα με την οποία μιλάει μπροστά στα μικρόφωνα. Ποτέ δεν ψάχνει για δικαιολογίες και πάντοτε λέει αυτό που πιστεύει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ελ Αραμπί, αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ξεκάθαρα τα μαθήματα ποδοσφαιρικού «αλτρουισμού» που παρέδωσε. Ο Μαροκινός έχει καταπιεί χιλιόμετρα, έχει φτάσει σε σημείο να μαρκάρει παίκτες του Άρη στο ύψος της περιοχής του Σα, έχει βοηθήσει τα μέγιστα για να μην δεχτεί γκολ ο Ολυμπιακός από μία ομάδα που το κυνηγούσε, που πόνταρε στην κόπωση των Πειραιωτών και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τη δική της φρεσκάδα έναντι της καταπόνησης των «ερυθρόλευκων».

Κι όλα αυτά, μολονότι του έχει βγει η… γλώσσα το τελευταίο διάστημα και έχει μπροστά του και την πρόκληση των προκριματικών του Κόπα Άφρικα με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Τόσο καιρό λέγαμε για το δολοφονικό ένστικτο που έχει. Θεωρούμε ότι το παιχνίδι με τον Άρη ήταν μία καλή αφορμή για να μιλήσουμε και για τη «βρώμικη» δουλειά που κάνει στην άμυνα. Όχι ότι δεν την έκανε στα προηγούμενα ματς. Απλώς με τους «κίτρινους» λόγω συνθηκών φάνηκε περισσότερο.