Κλάτενμπεργκ: Σωστά τα πέναλτι σε Χασάν και Περέα (vid)

O Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις φάσεις της 26ης αγωνιστικής και τις βρήκε όλες σωστές.

Κλάτενμπεργκ: Σωστά τα πέναλτι σε Χασάν και Περέα (vid)

Αναλύοντας τις φάσεις της 26ης αγωνιστικής ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είπε ότι σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς με την ΑΕΛ και εκείνο υπέρ του Βόλου στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Ο αρχιδιαιτητής ανέλυσε τέσσερις φάσεις, μια από το ματς της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό, δύο από το Βόλος - ΑΕΚ και μια από το Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά όσα είπε:

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός: "Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για παράβαση κρατήματος, εντός της περιοχής πέναλτι, σε φάση που προήλθε από κόρνερ. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή για το πέναλτι. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς και τα δύο χέρια του αμυνομένου ήταν γύρω από το σώμα του επιτιθέμενου, με τη μπάλα να βρίσκεται σε απόσταση παιξίματος.

Παρόλο που η ΚΕΔ αναγνωρίζει ότι σε ένα βαθμό συμβαίνουν κρατήματα εντός της περιοχής πέναλτι από ποδοσφαιριστές, το συγκεκριμένο κράτημα ήταν πολύ έντονο και με τα δύο χέρα από τον αμυνόμενο ο οποίος δεν ήθελε να παίξει την μπάλα".

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:

Έλεγχος για πιθανό φάουλ στον γκολκίπερ του Αστέρα πριν το 0-1 του ΠΑΣ: "Ο διαιτητής κατακύρωσε γκολ παρά τις αντιδράσεις από τους αμυνόμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αστέρα σε φάση κατά την οποία ο τερματοφύλακας και ο επιτιθέμενος πήδηξαν για να διεκδικήσουν την μπάλα εντός της περιοχής πέναλτι.

Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με τον διαιτητή ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση ενάντια στον τερματοφύλακα. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση για γκολ, καθώς υπήρξε μια φυσιολογική κίνηση, ταυτόχρονα από τον επιτιθέμενο ο οποίος πήδηξε για τη μπάλα και από τον τερματοφύλακα ο οποίος "έδιωξε" τη μπάλα από το κεφάλι του επιτιθέμενου".


ΒΟΛΟΣ - ΑΕΚ:

Για το πέναλτι στο Βόλος - ΑΕΚ: "Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε φάση κατά την οποία ο αμυνόμενος της ομάδας της ΑΕΚ μάρκαρε επιτιθέμενο της ομάδας του Βόλου, εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε αν η παράβαση ήταν εντός της περιοχής πέναλτι και συμφώνησε με τον διαιτητή έχοντας τσεκάρει διαφορετικές γωνίες λήψης. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση να καταλογιστεί πέναλτι, καθώς υπήρξε επαφή από το γόνατο του αμυνομένου στο πίσω μέρος του ποδιού του επιτιθέμενου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του".

Για τη φάση του Μπαριέντος με τον Μάνταλο και την απευθείας κόκκινη στον πρώτο: "Ο διαιτητής καταλόγισε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα έπειτα από φάουλ που διέπραξε ποδοσφαιριστής της ομάδας του Βόλου σε αντίπαλο του. Στη συνέχεια υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ ποδοσφαιριστών όταν ένας παίκτης της ομάδας του Βόλου με εμφανή τρόπο χτύπησε με το κεφάλι του στο σώμα ποδοσφαιριστή της ομάδας της ΑΕΚ, εκτός φάσης. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

Η ΚΕΔ στηρίζει απόλυτα την απόφαση για κόκκινη κάρτα και βίαιη διαγωγή, διότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Βόλου χτύπησε με το κεφάλι του στο στομάχι τον αντίπαλο του με εχθρότητα και βαναυσότητα, σε φάση κατά την οποία ορθά προηγουμένως είχε καταλογιστεί άμεσο ελεύθερο λάκτισμα".