Ο Ολυμπιακός θα «δικαιώσει» τον Γκαρσία για την ατάκα περί «φιλικών»!

Ο καταπονημένος Ολυμπιακός δίχως να εντυπωσιάσει, πέρασε από την Λάρισα, η οποία «καιγόταν» για βαθμούς. Πλέον, τα πλέι οφ θα εξελιχθούν σε… φιλικά προετοιμασίας για τους Πειραιώτες ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός θα «δικαιώσει» τον Γκαρσία για την ατάκα περί «φιλικών»!

Τέλος η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Την Δευτέρα (15/3) οι Πειραιώτες θα μάθουν το πρόγραμμα των πλέι οφ και το μοναδικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει πλέον το μίνι πρωτάθλημα, είναι η αγωνιστική στην οποία θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο. Ίσως στην 3η ή την 4η αγωνιστική να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με έναν πρόχειρο υπολογισμό που κάναμε.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πήγαν στην Λάρισα για να βγάλουν μία υποχρέωση. Να βάλουν άλλο ένα τρίποντο στο σακούλι τους και να μπουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από τους υπόλοιπους στα πλέι οφ για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα με την στέψη.

Η διαφορά παρέμεινε στο +12 από τον Άρη και αυξήθηκε στο +19 από την ΑΕΚ και στο +20 από τον ΠΑΟΚ. Φυσικά, δεν περιμέναμε τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής για να αντιληφθούμε ότι ο καταπονημένος Ολυμπιακός από τα συνεχόμενα ματς από τις 3 Ιανουαρίου Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή, θα έπαιρνε σβηστά το ματς με την ΑΕΛ που «καιγόταν» για βαθμούς και οι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ θα στραβοπατούσαν για ακόμη μία φορά.

Έπειτα από εκείνη τη μνημειώδη δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία ότι η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό είναι πλασματική (λίγα δευτερόλεπτα μετά το μεταξύ τους ματς στην Τούμπα), ο «Δικέφαλος του βορρά» δεν ξανασήκωσε κεφάλι και οι Πειραιώτες συνεχώς αύξαναν τη διαφορά από τους (υποτιθέμενους) διεκδικητές του τίτλου. Θα θέλαμε ειλικρινά να ερωτηθεί ξανά ο Γκαρσία, αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η βαθμολογική διαφορά είναι πλασματική, όπως τεχνηέντως είχε δηλώσει μέσα Γενάρη για να χρυσώσει το χάπι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μπροστά του μία μοναδική ευκαιρία ενόψει πλέι οφ. Να προετοιμάσει την ομάδα για τη νέα σεζόν! Να δει σε ποιους παίκτες μπορεί να στηριχθεί περισσότερο από τη λεγόμενη «δεξαμενή» των αναπληρωματικών. Να δει μπόλικους πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες. Να δούμε π.χ. περισσότερο τον Σουρλή, τον νεαρό στόπερ Χριστοφιλόπουλο που ανέβηκε στην Λάρισα, να φωνάξει κι άλλα παιδιά από τις ακαδημίες για να πάρουν εμπειρίες από παιχνίδια απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Αλήθεια, πώς θα αισθάνονται οι ιθύνοντες στις τρεις συγκεκριμένες ομάδες, όταν θα βλέπουν τον Μαρτίνς να αντιμετωπίζει τα πλέι οφ ως… φιλικά προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν; Δεν θα βάζει μαζεμένες όλες τις «ρεζέρβες από την αρχή, αλλά σίγουρα θα κάνει πολλούς πειραματισμούς κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων ντέρμπι.

Ξεκίνησαν, ειδικά ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, μία σεζόν με βλέψεις να ρίξουν από την κορυφή τον Ολυμπιακό και στις τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ υπάρχουν πιθανότητες να δουν απέναντί τους έναν Ολυμπιακό που μέσω των συγκεκριμένων αγώνων θα προετοιμάζει την επόμενη σεζόν!

Τελικά είχε δίκιο ο Γκαρσία όταν τον Νοέμβριο έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ δίνει «τελικούς» και άλλες ομάδες (υπονοώντας τον Ολυμπιακό) παίζουν «φιλικά». Όντως, τα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης θα έχουν χαρακτήρα... «φιλικών» για τους «ερυθρόλευκους». Φιλικών προετοιμασίας για τη σεζόν 2021-22.

Γκαρσία: «Κάποιες ομάδες παίζουν... φιλικά, κι εμείς μόνο τελικούς!» (vid)

Είναι το μοναδικό πράγμα, απ’ όλα όσα έχει πει ο Ουρουγουανός κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΠΑΟΚ, στο οποίο θα δικαιωθεί έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών.

Στα σοβαρά της υπόθεσης, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς Ολυμπιακού πλέον δεν είναι τίποτε άλλο από το να κατακτήσει και το Κύπελλο μετά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από την Άρσεναλ. Εκεί θα πρέπει να εστιάσει μόλις πληροφορηθεί την Τρίτη (16/3) τα αποτελέσματα της κλήρωσης των ημιτελικών.