ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκος περίπατος στον θεσσαλικό κάμπο (highlights)

Δίχως να «ιδρώσει» ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει εύκολα από την Λάρισα με μία επαγγελματική νίκη με 3-1 επί της ΑΕΛ. Τα γκολ οι Χασάν (33', πέν.), Ανδρούτσος (55') και Ελ Αραμπί (80'). Το γκολ της τιμής για τους Θεσσαλούς ο Νούνιτς (87'). Ο Ανδρούτσος πέτυχε το 300ό γκολ του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρτίνς!

ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκος περίπατος στον θεσσαλικό κάμπο (highlights)

Ένα εύκολο βράδυ είχε ο Ολυμπιακός στο Αλκαζάρ. Ένας Ολυμπιακός που παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, αλλά πήγε το ματς στα μέτρα του. Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες της ΑΕΛ, κατάφερε και έφυγε με το διπλό με χαρακτηριστική άνεση (1-3). Οι Πειραιώτες πάνε με το +16 στα πλέι οφ από τον δεύτερο Άρη, ενώ η ΑΕΛ θα δώσει μεγάλη μάχη στα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού με κύριους αντιπάλους τους ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Λαμία.

LIVE: ΑΕΛ - Ολυμπιακός (19:00)

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΣΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Μπόλικες αλλαγές επιφύλαξε ο Πέδρο Μαρτίνς στην κατάρτιση της ενδεκάδας, αλλά τελικά δεν προχώρησε σε αντικατάσταση του Σα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θέλει να τον στηρίξει έπειτα και από τη συζήτηση που είχε μαζί του στην προπόνηση του Σαββάτου (13/3). Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε 4-4-2 με αρκετές «ρεζέρβες» λόγω και της ρεβάνς στο Λονδίνο με την Άρσεναλ. Συγκεκριμένα ξεκίνησε τους Σα – Ανδρούτσο, Παπασταθόπουλο, Εμβιλά, Χολέμπας – Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκη, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνη – Χασάν, Κάιπερς. Από την άλλη πλευρά ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε επίσης 4-4-2 έχοντας τους Ντουρμισάι και Μουκάντζο στην επίθεση και τους Πινακά – Ακούνια να τους πλαισιώνουν.

ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-3: Τα γκολ της αναμέτρησης (vid)

ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Η ΑΕΛ, «ΜΙΛΗΣΕ» Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η ΑΕΛ αναζητάει βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Για αυτό το λόγο κιόλας ο Φέστα ήθελε να πιέσει τον Ολυμπιακό και να τον υποχρεώσει σε λάθη στο ξεκίνημα του ματς. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο 10λεπτο οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν εύκολα την μπάλα, αλλά όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο Ολυμπιακός έπαιρνε και μέτρα στο γήπεδο. Οι Φορτούνης και Ραντζέλοβιτς πήραν αρκετές πρωτοβουλίες από τις πτέρυγες, το ίδιο και ο Μπουχαλάκης, αλλά οι Χασάν και Κάιπερς δεν τροφοδοτήθηκαν όπως θα περίμενε ο Μαρτίνς. Από την άλλη, η ΑΕΛ είχε έναν Ακούνιο κανονικό «μαμούνι» και τον Μουκάντζο που προσπαθούσε με ατομικές προσπάθειες να προκαλέσει προβλήματα. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με το εύστοχο πέναλτι του Χασάν που κέρδισε ο ίδιος από παρατεταμένο τράβηγμα του Χουσίνο στο 33’ (0-1). Εκτός από το γκολ είχε άλλο ένα καλό σουτ του Φορτούνη στο 11’ και ένα πλασέ του Ραντζέλοβιτς (14’) που εξουδετέρωσε ο Νάγκι. Η ΑΕΛ προς το τέλος του ημιχρόνου επιχείρησε να βάλει δύσκολα στον Σα, αλλά ο Ντουρμισάι στο 42’ σούταρε πάνω στον Πορτογάλο και στο 45’ από ένα «φαρμακερό» χτύπημα φάουλ του Γιακιμόφσκι, ο Μουκάντζο αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση. Το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου ήρθε για τον Ολυμπιακό δίχως να γοητεύσει με την εμφάνισή του.

«ΣΒΗΣΤΑ» ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ

Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη δεν χρειάστηκε να... ιδρώσει ιδιαίτερα για να φτάσει στο τελικό 1-3. Δίχως να φορτσάρει και απέναντι σε μία ΑΕΛ που έκανε προσπάθειες για να απειλήσει τον Σα, έφτασε σε μία σχετικά εύκολη νίκη, με τον Ανδρούτσο να σημειώνει το δεύτερο τέρμα στο 55' που είναι και το υπ' αριθμόν «300» στον Ολυμπιακό επί εποχής Μαρτίνς και τον Ελ Αραμπί να γράφει μετά από γύρισμα του Μασούρα το 0-3 στο 80'. Μέχρι και το τρίτο γκολ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ με τον Ντουρμισάι (60'), αλλά σε γενικές γραμμές ο Σα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η ΑΕΛ που το πάλεψε, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Νούνιτς στο 87', χάρη σε μία εκτέλεση φάουλ από το «φαρμακερό» πόδι του Γιακιμόφσκι.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 1-3

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Διαιτητής: Τζοβάρας (Αθηνών)

Σκόρερ: 87' Νούνιτς - 33’ πέν. Χασάν, 55’ Ανδρούτσος, 80' Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 32’ Χουσίνο, 44’ Ραντζέλοβιτς, 51’ Γιακιμόφσκι, 58’ Μασούρας, 78’ Παπασταθόπουλος, 91' Χαλάτσης.

ΑΕΛ: Νάγκι, Στίφλερ, Ντουρμισάι, Γιακιμόφσκι, Μουκάντζο (72’ Νούνιτς), Πινακάς, Χουσίνο, Μαξιμένκο, Ακούνια (83’ Γλυνός), Κολομπίνο (83’ Χαλάτσης), Γκράουρ (22’ λ.τρ. Γκοτζαμανίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης (82’ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (63’ Μπρούμα), Φορτούνης (63’ Σουρλής), Χασάν (37’ λ.τρ. Μασούρας), Κάιπερς (63’ Ελ Αραμπί)