Ολυμπιακός-Λαμία 3-0: Το τέλειωσε νωρίς και μετά σκέφτηκε την Άρσεναλ (highlights)

Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" γρήγορα το παιχνίδι με τη Λαμία επικρατώντας με σκορ 3-0 χάρη στα γκολ των Μπρούμα (8'), Φορτούνη (10') και Ελ Αραμπί (34').

Ολυμπιακός-Λαμία 3-0: Το τέλειωσε νωρίς και μετά σκέφτηκε την Άρσεναλ (highlights)

Το πρωτάθλημα είναι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τη Λαμία όταν ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τους βασικούς του ποδοσφαιριστές. Οι Πειραιώτες έκαναν αυτό που είχαν σχεδιάσει, δηλαδή να τελειώσουν νωρίς το ματς. Στο 10' το σκορ είχε γίνει 2-0 με τον Μπρούμα (8') και τον Φορτούνη (10') και ο Ελ Αραμπί (34') διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η Λαμία δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο ασφυκτικό πρέσινγκ του Ολυμπιακού και παραδόθηκε νωρίς στις ορέξεις του. Στην επανάληψη ο αγώνας δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και ένταση με τους Πειραιώτες να σκέφτονται την Άρσεναλ.

LIVE: Ολυμπιακός - Λαμία (15:00)

Πάλι με όλα τα βαριά όπλα

Με τη βασική του ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τη Λαμία. Λαλά, Σωκράτης, Μπα και Όλεγκ συνέθεσαν την τετράδα της άμυνας. Μπουχαλάκης, Εμβιλά ήταν οι χαφ και Μπρούμα, Φορτούνης, Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τη Λαμία με 4-2-3-1 με Ασίγκμπα, Μάντζρεκαρ, Βύντρα, Σαραμαντά στην άμυνα. Μπιάρνασον, Παλαβαντισβίλι ήταν οι χαφ, Προβυδάκης, Πίτι και Ρόμανιτς κινήθηκαν πίσω από τον Βασιλακάκη.

Ολυμπιακός-Λαμία 3-0: Κριτική παικτών: Πάλι κορυφαίος ο Μπουχαλάκης!

Τρομερό ξεκίνημα με δύο γκολ

Ο Ολυμπιακός ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι νωρίς και με αυτόν τον στόχο μπήκε στο γήπεδο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε απίστευτη ενέργεια στο γήπεδο και μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο απείλησε τον Θεοδωρόπουλο με τον Φορτούνη. Γρήγορα οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα ήταν ζόρικα. Μπρούμα, Φορτούνης και Βαλμπουενά άλλαζαν με κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα θέλοντας με αυτό το τρικ να διασπάσουν την αμυντική γραμμή της Λαμίας. Ο Μαρτίνς είχε βάλει τον Μπρούμα να κινείται πιο πολύ προς τον άξονα και ο Λαλά να παίζει όλη τη δεξιά πλευρά μόνος του. Στο 8' ο Μπουχαλάκης πίεσε ψηλά ο Βαλμπουενά έγινε κάτοχος της μπάλας, πάσαρε στον Φορτούνη κι εκείνος με τη σειρά του στον Μπρούμα που έκανε το 1-0. Το 2-0 έγινε στο 1-0 με τον Φορτούνη να πιέζει και να προκαλεί σύγχυση, τον Βύντρα παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και τον Θεοδωρόπουλο να προλαβαίνει και να διώχνει, αλλά σε ένα σημείο που ήταν ο Φορτούνης, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία.

Ο Μαρτίνς για τον τραυματισμό του Μπα και την Άρσεναλ

Έχασε τον Μπα έβαλε και τρίτο γκολ

Σε εκείνο το σημείο όλα είχαν τελειώσει, αλλά το άσχημο για τον Ολυμπιακό ήταν στο 18' έχασε με τραυματισμό τον Μπα και τη θέση του πήρε ο Σίλβα με αποτέλεσμα ο Εμβιλά να μετακομίσει στο κέντρο της άμυνας. Οι "ερυθρόλευκοι" κατέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια, αλλά συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να κάνουν φάσεις. Ο Μπουχαλάκης έκανε τέλειο ματς με τρομερές πάσες και δίνοντας φοβερή βοήθεια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Από το 30' η Λαμία προσπάθησε να βγει από την περιοχή της και στο 33' έγινε το 3-0 με τον Ρέαμπτσιουκ να κάνει τη σέντρα και τον Ελ Αραμπί με υπέροχη κεφαλιά να νικάει τον Θεοδωρόπουλο. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ που ήταν δίκαιο και με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να… φρενάρουν τους ορεξάτους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς.

Ολυμπιακός-Λαμία: Μυϊκό πόνο στη μέση ο Μπα, όλα καλά με Σωκράτη

Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι Πειραιώτες είχαν κάνει τη δουλειά από το πρώτο δεκάλεπτο και η ζωή τους είχε πολύ πιο εύκολη. Ήταν λογικό η ομάδα του Πειραιά να βάλει στο μυαλό της τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με την Άρσεναλ. Είναι το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "16" του Europa League και οι "ερυθρόλευκοι" έστρεψαν εκεί την προσοχή τους.

Ευκαιρία για διαχείριση

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε και αυτός με τον τρόπο του ότι εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Μέχρι το 62' έπαιξε 4-4-2 με τον Χασάν και τον Ελ Αραμπί στην επίθεση. Στο 62' βγήκε από το γήπεδο ο Μαροκινός φορ και στη θέση του πέρασε ο Ραντζέλοβιτς. Το σύστημα έγιναν 4-2-3-1 με τον Ανδρούτσο και τον Σίλβα στα χαφ τον Ραντζέλοβιτς και τον Μπρούμα στα άκρα και τον Μασούρα πίσω από τον Χασάν. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αρκετά στην επανάληψη, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου από την πλευρά της δεν έδειχνε διάθεση να κυνηγήσει για να μπει ξανά στο ματς. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ευκαιρίες να σημειώσουν κι άλλα γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν και το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει ακόμα μία νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Λαμία 3-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Σκόρερ: 8' Μπρούμα, 10' Φορτούνης, 34' Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 74' Μπρούμα, 90' Βασιλακάκης

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (18' Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (56' Μασούρας), Εμβιλά, Μπρούμα, Φορτούνης (46' Χασάν), Βαλμπουενά (56' Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (62' Ραντζέλοβιτς)

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης (56' Κωστίκας), Σαραμαντάς, Γκούγκα, Πίτι (63' Μπουλούλης), Ρόμανιτς (46' Χατζηστράβος), Βύντρα, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον (75' Σταμούλης), Τζέιμς, Ασίγκμπα.