Ο Μαρτίνς να γίνει… Βαλβέρδε!

Οι πρώτες εντυπώσεις για τον Πορτογάλο μετά από μία εβδομάδα προπονήσεων στο Ρέντη και το κοινό που έχει με τον νυν τεχνικό της Μπαρτσελόνα.

Ο Μαρτίνς να γίνει… Βαλβέρδε!

Η πρώτη περίοδος της προετοιμασίας του Ολυμπιακού έχει ολοκληρωθεί. Αυτό το καλοκαίρι όλα είναι διαφορετικά. Ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζονται οι Πειραιώτες. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η ομάδα έχει μείνει επί μία εβδομάδα στο Ρέντη και κάνει προπονήσεις.

Το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο 26 ποδοσφαιριστές μπαίνουν στο αεροπλάνο για το Μόναχο και από εκεί οδικώς θα μεταβούν στο Ζέεφελντ όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Είναι σύνηθες στις προετοιμασίες η προσοχή όλων να πέφτει στα νέα πρόσωπα.

Αυτή την περίοδο, ωστόσο στον Ολυμπιακό προσπαθούν να γνωρίσουν τον προπονητή. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι το κεντρικό πρόσωπο και είναι λογικό αυτό, αφού καλείται να σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος. Αυτό δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μίας ομάδας που θα παίξει και ωραίο ποδόσφαιρο και παράλληλα θα επιστρέψει στην κορυφή. Τα τελευταία χρόνια ο μοναδικός προπονητής που είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2010. Τότε με προσωπικές ενέργειες του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για να φτιάξει μία ομάδα που θα την χαίρεται ο κόσμος και η οποία θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και ο Βαλβέρδε κλήθηκε να φτιάξει μία ομάδα που θα συνδύαζε το θέαμα με την ουσία. Οκτώ χρόνια μετά στην ίδια θέση βρίσκεται ο Πέδρο Μαρτίνς. Οι προκάτοχοι του είχαν το… μαξιλαράκι της ηρεμίας του πρωταθλήματος, ενώ αυτός καλείται τώρα να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή. Ένα δύσκολο στοίχημα που αν το κερδίσει γνωρίζει πως θα εκτοξεύσει την καριέρα του.

Μετά από μία σχεδόν εβδομάδα στο Ρέντη έχει ενδιαφέρον να δούμε τι εικόνα έχουν σχηματίσει οι άνθρωποι που τον ζουν καθημερινά. Κάνουν λόγο για έναν ήρεμο προπονητή εκτός γηπέδου, αλλά φωνακλά εντός των τεσσάρων γραμμών. «Είναι δουλευταράς και είναι πολύ καλός άνθρωπος», είναι μία χαρακτηριστική ατάκα που ακούγεται. Όπως διαρρέεται από το Ρέντη στα συν του είναι και το γεγονός πως έχει εξαιρετική επαφή με τους ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά έχει δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις. Το όλο θέμα φυσικά είναι να στηριχτεί απ’ όλους ο Πέδρο Μαρτίνς, διότι για να είμαστε σωστοί τότε ο Ερνέστο Βαλβέρδε απολάμβανε τη στήριξη όλων.

Και για να μην παρεξηγηθούμε δεν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης των δύο προπονητών, ούτε επιχειρεί κανείς να δημιουργήσει προσδοκίες για τον Μαρτίνς. Το όλο θέμα είναι πως ο τελευταίος που ανέλαβε τον Ολυμπιακό χωρίς να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Και τότε έφτιαξε μία πολύ καλή ομάδα η οποία φυσικά και κατέκτησε το πρωτάθλημα.