Μπουχαλάκης: Σκοράρει σπάνια, αλλά όταν το κάνει... (vid)

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αποτελεί βασικό «κλειδί» στην ομάδα που έχει φτιάξει ο Πέδρο Μαρτίνς την τελευταία τριετία. Ο Κρητικός δεν είναι και ο πιο...αγαπητός παίχτης του κόσμου αλλά είναι εκεί όταν τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Μπουχαλάκης: Σκοράρει σπάνια, αλλά όταν το κάνει... (vid)

«Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς στον σημερινό (4/3-20.00) επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Με τον διεθνή μέσο να έχει κατά νου την καλύτερη δυνατή βοήθεια στην ομάδα του για το στόχο της πρόκρισης στην τετράδα του θεσμού, αλλά και τη δική του επιστροφή στην καλή απόδοση», είχε γράψει ο Χρήστος Μεγγλίδης στο «ΦΩΣ» λίγες ώρες πριν το παιχνίδι.

Λες και το ήξερε ο συνάδελφος. Το ίδιο βράδυ, είχε δικαιωθεί. Όχι μόνο εκείνος αλλά και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στο λιμάνι τρία χρόνια και ο Κρητικός αποτέλεσε και αποτελεί «βασικό» γρανάζι για εκείνον ο Κρητικός μέσος. Ναι, παρότι δεν είναι ο πιο αγαπητός του ολυμπιακού κοινού και δε... γεμίζει το μάτι, κάνει όμως όσα θέλει ένας προπονητής. Δουλεύει, παίζει για τη φανέλα και δεν κρατάει.. μούτρα όταν μένει στον πάγκο.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» με ένα ευρηματικό γκολ το οποίο θα μείνει στην ιστορία, έδωσε στον Ολυμπιακό το 4ο και τελευταίο εισιτήριο για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Δεν σκοράρει συχνά αλλά όταν το κάνει είναι όλα σημαντικά.

Την εφετινή σεζόν, οι νταμπλούχοι Ελλάδας πέρασαν νικηφόρα από το «Κλ. Βικελίδης» με δύο δικά του γκολ. Ο δρόμος για την πρόκριση επί της PSV Αϊντχόφεν, άνοιξε με την κεφαλιά στο πρώτο ματς (1-0) και δεν είναι μόνο αυτά.

Ο Μπουχαλάκης είχε σκοράρει στην παρθενική σεζόν του Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού, στο ματς με την Μπέρνλι για τα προκριματικά του Europa League. Τότε είχε κάνει το 2-1, βάζοντας ουσιαστικά την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ποδοσφαιριστής που δεν έχει προκαλέσει, αγαπάει τη φανέλα και δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό. Στο χθεσινοβραδινό (4/3) παιχνίδι απλώς δικαιώσε - για ακόμη μια φορά- τον προπονητή του, που τον εμπιστεύεται αλλά και τον εαυτό του.