Οι 12+1 της Ακαδημίας που πηγαίνουν στο Ζέεφελντ

Με μία ντουζίνα ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία θα ταξιδέψει στην Αυστρία ο Ολυμπιακός και ο αριθμός θα αυξηθεί.

Οι 12+1 της Ακαδημίας που πηγαίνουν στο Ζέεφελντ

Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν τη Δευτέρα για το Ζέεφελντ ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής πήρε μαζί του 26 παίκτες και το σημαντικό που προκύπτει από την αποστολή είναι το έντονο στοιχείο που υπάρχει από τα τμήματα υποδομής των «ερυθρόλευκων».

Συγκεκριμένα από τους 26 παίκτες που θα μπουν το πρωί της Δευτέρας στο αεροπλάνο για το Μόναχο οι 12 είναι προϊόν της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και πρόκειται για ένα μεγάλο νούμερο που δείχνει αν μη τι άλλο τη δουλειά που έχει γίνει στο Ρέντη. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι 12 που προέρχονται από την Ακαδημία των Πειραιωτών.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι ένα παιδί που το πιστεύει ο Πέδρο Μαρτίνς και θέλει να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής και αυτή είναι η τρίτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα. Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης επί σειρά ετών στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού παραμένει στο ρόστερ και θα είναι γι’ ακόμα μία σεζόν στην τριάδα των πορτιέρο. Και ο Κώστας Φορτούνης είναι παιδί που έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στο Ρέντη. Ο Πορτογάλος προπονητής τον πιστεύει πολύ και θέλει πάνω του να χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν.

Ο Χρήστος Καράδαης που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των Πειραιωτών κατάγεται από τη Δράμα και έχει γεννηθεί στις 26 Ιανουαρίου 1999. Είναι τερματοφύλακας και στην Ακαδημία του Ολυμπιακού βρίσκεται από το 2014. Τερματοφύλακας είναι και ο Δημήτρης Σκαφίδας, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 5 Αυγούστου του 1999 και αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας από την περασμένη σεζόν. Στον Ολυμπιακό επέστρεψε ο Γιώργος Μανθάτης, ο οποίος είχε παραχωρηθεί δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Δημήτρης Νικολάου είναι ακόμα ένα παιδί που έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην ακαδημία του Ολυμπιακού και επίσης έχει πολύ καλά στοιχεία και στον Πειραιά πιστεύουν ότι μπορεί να εξελιχθεί. Επόμενος αυτής της μεγάλης λίστας είναι ο Μανώλης Σάλιακας, ο οποίος έχει παίξει δανεικός σε Κύπρο και ΑΟΧ Κισσαμικό καταγράφοντας δύο πολύ καλές σεζόν που του άνοιξαν το δρόμο της επιστροφής στο Ρέντη.

Ο Κώστας Τσιμίκας προέρχεται από τη γεμάτη σεζόν στη Βίλεμ κι ενώ ηχούν μεταγραφικά σενάρια στα αφτιά του ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει για το αριστερό άκρο της άμυνας του. Ο Νίκος Βέργος θα ταξιδέψει στο Ζέεφελντ με τη φημολογία ότι θα πάρει μεταγραφή να είναι έντονη. Ο Νικήτας Νικόλης καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας και τον συνοδεύουν εξαιρετικά σχόλια όσον αφορά στις ικανότητες του. Ολοκληρώνουμε με τον Μάριο Βρουσάι, ένα παιδί που πήρε χρόνο προς το τέλος της περασμένης προβληματικής σεζόν και μάλιστα άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε αυτούς αν προσθέσουμε και τον Γιάννη Φετφατζίδη που έχει αποκτηθεί από τους Πειραιώτες αλλά δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι να ξεμπλέξει με την πρώην ομάδα του τότε φτάνουμε τους 13 ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.