Playoff - playout: Έτσι θα γίνουν - Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ο προκριματικός γύρος του Ολυμπιακού

Οι ομάδες των playoff και των playout. Ευρωπαϊκά εισιτήρια από διπλούς αγώνες, με μονές αναμετρήσεις η μάχη της παραμονής. Σε ποιον προκριματικό γύρο του Champions League θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός, το Europa Conference League και τι ισχύει για τον Κυπελλούχο.  

Playoff - playout: Έτσι θα γίνουν - Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ο προκριματικός γύρος του Ολυμπιακού

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα περάσουμε στη διαδικασία playoff και playout. Οι 14 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Οι έξι πρώτες θα είναι σε αυτό των playoff και οι υπόλοιπες οκτώ σε αυτό των playout. Τα playoff θα διεξαχθούν σε δύο γύρους με διπλούς αγώνες, τα playout σε έναν καθώς οι αγώνες θα είναι μονοί. Οι ομάδες και στα δύο γκρουπ θα κουβαλήσουν μαζί τους, τούς βαθμούς που θα έχουν συγκεντρώσει στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Στα playoff θα πάρουν μέρος ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης. Θα γίνει κλήρωση και θα ακολουθήσει ένα μίνι πρωτάθλημα. Ο πρώτος θα κατακτήσει τον τίτλο και θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Η διαφορά που έχει ήδη εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη και μάλλον δεν μπορεί να πάρει κάποιος άλλος το συγκεκριμένο εισιτήριο. Θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα από τον 1ο προκριματικό γύρο. Υπάρχει μικρή πιθανότητα να αλλάξει κάτι ανάλογα με τις ομάδες που θα κατακτήσουν το Champions League και το Europa League. Ρόλο θα παίξει και ποιες ομάδες θα πάρουν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» σε κάθε χώρα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το πιθανότερο είναι να δώσει συνολικά 8 αγώνες για να καταφέρει να φτάσει στη φάση των ομίλων.

Ο Ολυμπιακός που καταστρέφει τα πλέι οφ και το… μπαλέτο

Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο κυπελλούχος

Ο δεύτερος και ο τρίτος της διαδικασίας των playoff θα πάρουν μέρος στον 2ο προκριματικό γύρο της νέας διοργάνωση της UEFA. Ο λόγος για το Europa Conference League. Στην ίδια διοργάνωση και στον ίδιο προκριματικό γύρο θα πάρει μέρος και τρίτη ελληνική ομάδα. Ο λόγος για τον κυπελλούχο Ελλάδας. Στην περίπτωση που αυτός έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο από το πρωτάθλημα, τότε τη θέση του θα πάει η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση των playoff.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται με την 26η αγωνιστική στις 14 Μαρτίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι αγώνες playoff. Θα γίνει κλήρωση και οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα διεξάγονται δύο παιχνίδια ανά εβδομάδα για κάθε ομάδα.

Τα play out

Οι υπόλοιπες ομάδες θα πάρουν μέρος σε ένα άλλο μίνι πρωτάθλημα, αυτό των play out. Βόλος, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικός και Λάρισα, κουβαλούν και αυτοί τους βαθμούς της κανονικής περιόδου και θα παίξουν για την παραμονή σε μονούς αγώνες. Η διαφορά –εκτός από το γεγονός ότι οι αγώνες θα είναι μονοί- είναι ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τη συγκεκριμένη οκτάδα, στην κανονική διάρκεια, θα δώσουν τους τέσσερις από τους επτά αγώνες στην έδρα τους και οι άλλες τέσσερις εκτός έδρας.

Η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα υποβιβαστεί στη Super League 2 ενώ η προτελευταία θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τη 2η ομάδα της φετινής Super League 2.