Κούγιας: Σε όποια κατηγορία κι αν παίζει η ΑΕΛ δεν θα την αφήσω να πτωχεύσει!

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, σε ανακοίνωση του, στην ιστοσελίδα της ομάδας, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να την αφήσει να πτωχεύσει σ' όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται αφού χαρακτήρισε την απόκτηση της «αγορά ζωής» για τον ίδιο.

Κούγιας: Σε όποια κατηγορία κι αν παίζει η ΑΕΛ δεν θα την αφήσω να πτωχεύσει!

Μέσω ανακοίνωσης του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ ο, πρόεδρος της, Αλέξης Κούγιας, κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να αφήσει την ομάδα του να πτωχεύσει σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται.

Η δήλωση του σχετίζεται με την αλλαγή της νομολογίας των FIFA-UEFA-CAS για τα χρέη των πτωχευμένων ΠΑΕ, τα οποία ακολουθούν πλέον τον αγοραστή κι όχι των πωλητή του μετοχικού κεφαλαίου τους, όπως συνέβαινε ως τώρα.

Μάλιστα χαρακτήρισε την απόκτηση των «βυσσινί» ως «αγορά ζωής κι όχι τυχοδιωκτική παρένθεση» στον βίο του.

«Προσωπική απόφαση η απομάκρυνση Τρούγιτς»

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι με προσωπική του απόφαση απομακρύνεται ο Νίκολα Τρούγιτς από το ρόστερ της ΑΕΛ. O 28χρονο Σέρβος έχει αγωνιστεί σε 17 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά η δήλωση του Κούγια:

«1. Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην διοίκηση της ερασιτεχνικής, τόσο για την ακριβή αποτύπωση των όσων ελέχθησαν στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28/2/2021, όσο και για την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Εκείνο το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω όλους είναι, ότι παρά την αλλαγή της νομολογίας των FIFA– UEFA– CAS και του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., όπου πλέον τα χρέη των πτωχευμένων ΠΑΕ δεν ακολουθούν αυτούς που τα δημιούργησαν, αλλά αυτούς που θα αποκτήσουν τις μετοχές της νέας ΠΑΕ, δεν έχω καμία πρόθεση να αφήσω την ΠΑΕ ΑΕΛ να πτωχεύσει σε οποιαδήποτε κατηγορία και να αγωνίζεται.

Η απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΛ από εμένα τον Ιούλιο του 2015 είναι αγορά ζωής και όχι τυχοδιωκτική παρένθεση στην ζωή μου.

2. Με προσωπική μου απόφαση, απομακρύνεται από το ρόστερ της ΠΑΕ ο ποδοσφαιριστής Nikola Trujic.».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας