«Κάτι» έδειξε ο Λαλά στον Βόλο, αλλά ακόμα δεν είναι ο Λαλά της Στρασμπούρ

Σε μία βραδιά που επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Ρούμπεν Σεμέδο, ο Κένι Λαλά έδειξε ένα μέρος της ποιότητάς του. Ο Μαρτίνς όμως περιμένει περισσότερα.

«Κάτι» έδειξε ο Λαλά στον Βόλο, αλλά ακόμα δεν είναι ο Λαλά της Στρασμπούρ

Πέρσι ήταν «μέσα» σχεδόν σε 20 τέρματα, είτε ως σκόρερ, είτε ως δημιουργός. Ήρθε στη χώρα μας με συστάσεις ενός δεξιού μπακ που παίζει επιθετικά, μοιράζει ασίστ και δεν διστάζει να δοκιμάζει τα πόδια του.

Επίσης, στο Στρασβούργο εκτελούσε φάουλ, κόρνερ, πέναλτι… Έδινε την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για ένα κλασικό δεξιό μπακ. Ο Κένι Λαλά ακόμα ψάχνει τα πατήματά του, ακόμα είναι διστακτικός στις κινήσεις σου, αλλά στον Βόλο έδειξε ένα μέρος της ποιότητάς του. Έδειξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει επιθετικές λύσεις, δίχως φυσικά να είναι σούπερ. Πρέπει να πιστέψει λίγο περισσότερο στον εαυτό του ή για να είμαστε πιο ακριβείς, να αφήσει λίγο περισσότερο ελεύθερο τον εαυτό του. Το κενό του Ομάρ δεν καλύπτεται εύκολα, αλλά ο Λαλά έχει καλές προδιαγραφές.

Ώρες-ώρες δίνει την εντύπωση ότι είναι κουμπωμένος, ότι κάνει ρομποτικές κινήσεις, ότι δεν θέλει να κάνει το «κάτι παραπάνω» και πάει στα σίγουρα. Ο Ολυμπιακός ωστόσο τον απέκτησε για το «κάτι παραπάνω», τον πήρε έτσι ώστε να κάνει και μία φαντεζί (και συνάμα ουσιαστική) κίνηση που θα προκαλέσει αναταραχή στην αντίπαλη άμυνα.

Χθες στον Βόλο, το δεύτερο γκολ έχει ξεκινήσει από τον Λαλά, προτού φτάσει η μπάλα στον Μπρούμα και εν συνεχεία σε Σωκράτη και Εμβιλά. Και νωρίτερα επίσης από τα πόδια του πήγε να δημιουργηθεί μία φάση με καλές προϋποθέσεις για να μην έφταναν οι Πειραιώτες στο 81’ για να σκοράρουν για δεύτερη φορά.

Ο Λαλά έδειξε κάποια στοιχεία από αυτά που περιμένει να δει ο Μαρτίνς. Το επαναλαμβάνουμε: «Κάποια στοιχεία». Έχει την ποιότητα και οφείλει να δείξει περισσότερο, εφόσον φυσικά βγάλει από πάνω του το όποιο άγχος ή την όποια διστακτικότητα που μπορεί να έχει στο να πάρει μία παραπάνω πρωτοβουλία.

Σίγουρα σε μία βραδιά που επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Σεμέδο, ο Λαλά άφησε υποσχέσεις. Έχει δρόμο όμως… Ακόμα δεν έχουμε δει τον Λαλά της Στρασμπούργκ.

ΥΓ: Μετά την Αϊντχόφεν, ο Μπρούμα έδειξε και στο Πανθεσσαλικό ότι είναι «μαμούνι» και μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις. Οι συχνοί τραυματισμοί του όμως δεν τον αφήνουν να έχει διάρκεια.

YΓ2: Κακώς δόθηκε τόσο μεγάλη σημασία στο ματς με τον Βόλο από πλευράς Μαρτίνς, βάζοντας τελικά τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο Αϊντχόφεν. Και δεν το λέμε με αφορμή τον τραυματισμό του Σεμέδο, γιατί ο Πορτογάλος θα έπαιζε ούτως ή άλλως λόγω και της κατάστασης του Σωκράτη μετά τον τραυματισμό του με τον Άρη. Υπάρχει καταπόνηση σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, κάτι που παραδέχτηκε και ο κόουτς. Ναι μεν με τον Βόλο πλέον τα ματς είναι ιδιαίτερα, αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι που ακολουθεί στο «Κλ. Βικελίδης». Και φυσικά πιο σημαντικά είναι τα ματς με την Άρσεναλ. Ευτυχώς που δεν προέκυψε κάποιος μυϊκός τραυματισμός λόγω της επιβάρυνσης των παικτών.

Κι επαναλαμβάνουμε: Ο Μαρτίνς έκανε πρώτος λόγο για κούραση. Προτίμησε όμως να βάλει όσους ξεκίνησαν στο Αϊντχόφεν. Το ξαναλέμε: Ευτυχώς που δεν προέκυψε άλλος τραυματισμός, όχι μόνο μυϊκός αλλά και κάποιος άλλος πλην του Σεμέδο από το... ξύλο που γνώριζαν άπαντες στον Ρέντη ότι θα επιστράτευε ο Βόλος.