Η «πληγωμένη» άμυνα και η Άρσεναλ σαν… Γουλβς

«Πονάει» πολύ στην άμυνα ο Ολυμπιακός πριν τα παιχνίδια με την Άρσεναλ. Ο Σεμέδο, ο Σωκράτης και η ομοιότητα με τη Γουλβς.

Η «πληγωμένη» άμυνα και η Άρσεναλ σαν… Γουλβς

Το ματς στον Βόλο δεν φάνηκε να αντιμετωπίζεται σαν υποχρέωση για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά παρά το βαρύ πρόγραμμα και τα συνεχόμενα παιχνίδια έπαιξε με όλα της τα όπλα για να επιστρέψει στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το κατάφερε αυτό ο Ολυμπιακός με ένα γκολ του Εμβιλά στο 81', αλλά αυτή τη νίκη ελάχιστοι θα τη θυμούνται μετά από λίγο καιρό.

Οι Πειραιώτες από αυτό το παιχνίδι αποκόμισαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο Ρούμπεν Σεμέδο τραυματίστηκε και το πιθανότερο είναι ότι η ομάδα του Πειραιά θα πάει στα ματς με την Άρσεναλ χωρίς τον καλύτερο της στόπερ. Το πλήγμα που υπέστη ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερο από το κέρδος αυτή της νίκης. Ας ελπίσουμε ότι οι εξετάσεις θα δείξουν κάτι διαφορετικό, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές.

Έτσι ο Ολυμπιακός "πονάει" πολύ στην άμυνα του. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Σεμέδο, αλλά οι μορφασμοί του σε κάθε προσπάθεια του έδειχναν το πόσο πονάει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός στην άμυνα. Ο Έλληνας στόπερ δεν έχει ξεπεράσει στο 100% το πρόβλημα στον ώμο του και έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε. Και ο Σωκράτης θα δώσει "μάχη" για να είναι πανέτοιμος με την Άρσεναλ και να μπορέσει να βοηθήσει.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τον Αβραάμ που παραμένει στα πιτς και ο Μπα είναι ο μοναδικός που έχει απομείνει και είναι υγιής. Επιπλέον οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μπροστά τους δέκα ημέρες για να σταματήσουν αυτό το κακόγουστο αστείο που συμβαίνει με τις στατικές φάσεις. Δέχεται γκολ "καρμπόν" και αν δεν μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι.

Το άσχημο για τον Ολυμπιακό ότι κινδυνεύει να πάει ξανά στη φάση των "16" σοβαρά "πληγωμένος". Πέρσι έπαιξε τη ρεβάνς με τη Γουλβς χωρίς τον Σα και τώρα κινδυνεύει να πάει χωρίς τον Σεμέδο.

Και κλείνοντας μία απορία. Ο Σισέ δεν θα ήταν χρήσιμος τώρα ή θα μετράμε τα λάθη που έκανε πριν τρεις μήνες;