«Άσε μη χάσουμε…»

Ο… φόβος για τη γκρίνια του «τρίτου ημιχρόνου» υποχρέωσε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να μην ρισκάρουν και να… βολευτούν με την ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι της Λεωφόρου

 «Άσε μη χάσουμε…»

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήθελαν πάση θυσία να κερδίσουν το παιχνίδι στη Λεωφόρο, αλλά πάνω από όλα… να μην το χάσουν! Έτσι τους ήρθε η ισοπαλία με 1-1 με τους «πράσινους» να είναι περισσότερο προβληματισμένοι.

Κι αυτό διότι παρέμεινε η διαφορά των τριών βαθμών που τους χωρίζει από την τετράδα, η οποία οδηγεί και στην Ευρώπη.

Ακριβώς επειδή κανείς τους δεν ήθελε να χάσει και να έχει… μουρμούρες μετά το παιχνίδι οι δύο προπονητές προσπάθησαν να προφυλάξουν τα νώτα τους, να μην δώσουν πολύ χώρο στον αντίπαλο και να μην δημιουργήσουν πρόβλημα ισορροπίας στην άμυνά τους. Λίγα και καλά δηλαδή…

Αν κάποιος θα έπρεπε πάντως να κινηθεί περισσότερο στο ματς αυτός ήταν ο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός καθυστέρησε να βάλει περισσότερη τεχνική στο κέντρο της ομάδας του περνώντας στο χορτάρι τον Βιγιαφάνιες μόλις στο 85’ και περίμενε από τον κουρασμένο Μαουρίσιο να συνεχίσει να παράγει ποδόσφαιρο μόνος του.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ είχε σοβαρό πρόβλημα στα ακραία μπακ της. Κανένα δεν μπορούσε να προωθηθεί, ώστε να υπάρξει υπεραριθμία σε κάποια πλευρά και ειδικότερα σε εκείνη που αγωνιζόταν ο Λιβάι Γκαρσία.

Ήταν ουσιαστικά μόνος του απέναντι στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, καθώς έπαιρνε τη μπάλα με πλάτη στο τέρμα και χωρίς στηρίγματα ήταν αναγκασμένος να επιχειρεί… μαγικά για να ξεμαρκαριστεί, να κερδίσει μέτρα και να απειλήσει.

Ασφαλώς αποτύγχανε και η ΑΕΚ ήταν μονοδιάστατη, χωρίς έμπνευση στο παιχνίδι της.

Έτσι το παιχνίδι ήταν κακό, δεν είχε θέαμα, ούτε πολλές φάσεις. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και οι δύο ομάδες απείλησαν η μια την άλλη κυρίως με στημένες μπάλες!

Το αθηναϊκό ντέρμπι της Λεωφόρου θα ξεχαστεί σύντομα με τις δύο ομάδες να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα… προσεχώς!