Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Τα πλάνα Μπόλονι και Χιμένεθ

Οι σκέψεις των Λάζλο Μπόλονι και Μανόλο Χιμένεθ για τις ενδεκάδες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ενόψει του αθηναϊκού ντέρμπι (28/2, 19:30)  της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Τα πλάνα Μπόλονι και Χιμένεθ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στην Λεωφόρο το απόγευμα της Κυριακής (28/2, 19:30) για την 24η αγωνιστική της Super League. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει περιθώρια για απώλειες στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σένκεφελντ, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, ενώ δύο τα διλήμματα και αφορούν μία θέση στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και μία στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα διατηρήσει το σύστημα 4-3-3, με αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς μέσους στον άξονά του. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Διούδης, στο κέντρο της άμυνας θα τοποθετηθούν οι Βέλεθ και Πούγγουρας, ο Μόλο θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Χουανκάρ το αριστερό.

Στη μεσαία γραμμή φαβορί για αμυντικό χαφ ο Νιας, τον οποίο πιθανότατα θα πλαισιώνουν οι Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος. Υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο που θέλει τον Βιγιαφάνιες στη θέση του Νας και τον Αλεξανδρόπουλο στο «6».

Στην επίθεση, ο Ενγκμπακοτό θα τοποθετηθεί στη θέση του δεξίου εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα αγωνιστεί σαν «φουνταριστός». Στην αριστερή πτέρυγα, μία θέση διεκδικούν οι Αϊτόρ και Καμπετσής, με τον πρώτο να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα.

Όσο για την Ένωση, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει συγκεκριμένες επιλογές, με δεδομένο ότι μετράει αρκετές απουσίες. Κάτω από τα δοκάρια πιθανότατα θα βρεθεί ο Αθανασιάδης αντί του Τσιντώντα. Ως στόπερ θα αγωνιστούν Νεντελτσιάρου και Λάτσι, αριστερά ο Λόπες, ενώ στα δεξία φαβορί παραμένει ο Σβάρνας και όχι Νταντσένσκο.

Στο κέντρο οι «κιτρινόμαυροι» θα αγωνιστούν με δύο αμυντικούς χαφ, τους Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι, ενώ ο Μάνταλος θα έχει επιτελικό ρόλο.

Στα άκρα της επίθεσης οι Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς θα ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα, ενώ στην κορυφή θα βρεθεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.