Μπαράλες: «Κλειδί» η άμυνα (vid)!

O Xερόνιμο Μπαράλες δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, ότι η νίκη του Αστέρα Τρίπολης (2-1) βασίστηκε στην καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας της Αρκαδίας 

Μπαράλες: «Κλειδί» η άμυνα (vid)!

Καίτοι επιθετικός ο Χερόνιμο Μπαράλες στάθηκε στην αμυντική προσήλωση του ίδιου και των συμπαικτών ως βασικού παράγοντα για την νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA μετά τη λήξη του αγώνα ο Αργεντινό επιθετικός

Για τα πολλά παιχνίδια που έχει δώσει απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Έχω χάσει το μέτρημα (σ.σ. γέλια). Πάντα προσπαθώ το καλύτερο για την ομάδα μου. Υπάρχουν στιγμές που ο αντίπαλος προσπαθεί λίγο παραπάνω και μας κερδίζει φυσικά».

Για το αν συνομιλεί με τον προσωπικό του αντίπαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα, για παράδειγμα με τον Βαρέλα απόψε: «Έχουμε πολύ καλή σχέση, εννοείται μιλούσαμε. Και δεν δίστασε να μου πει ότι ήταν πολύ καλό κάτι που έκανα ή που τον πέρασα»

Για το πόσο σημαντικό είναι για έναν φορ να δίνει και ασίστ, εκτός από το να σκοράρει, όπως έκανε εκείνος κόντρα στον «Δικέφαλο»: «Στο τέλος, αυτό που μας μένει είναι το αποτέλεσμα. Καμιά φορά είμαι ο σκόρερ, άλλες φορές ο ρόλος μου είναι να βοηθάω, όπως σήμερα».

Για το αν το κλειδί ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας, που ξεκινούσε από τον ίδιο και τον Φερνάντεθ: «Αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί σήμερα, αυτό ήταν το κλειδί. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου και ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα σου επιτεθεί. Γι' αυτό η άμυνα ήταν το κλειδί».

Για το αν η φετινή πορεία του Αστέρα τον κάνει να θυμάται παρελθοντικές ευρωπαϊκές στιγμές με την ομάδα παρδέχθηκε: «Ναι μου φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν, από την Ευρώπη. Αλλά θα πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, αυτός είναι ο στόχος».

Για το γεγονός ότι είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και για την παρέα Αργεντίνων στον Αστέρα: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος σκόρερ. Πάντα δίνεις κάτι παραπάνω όταν έχεις κάτι σαν οικογένεια στον αγωνιστικό χώρο μαζί σου, δηλαδή συμπατριώτες σου».