Σε κακή...Μεριά...

Κανείς δεν κρίνεται θετικά ή αρνητικά από ένα ματς, όμως ο Ολυμπιακός όπως έβαλε έναν παίκτη στο πλάνο έτσι τον βγάζει. Γράφει ο Χρ. Μεγγλίδης

Σε κακή...Μεριά...

Στον Ολυμπιακό είχαν καλές συστάσεις για τον σέντερ μπακ της Τυνησίας, τον Γιασίν Μεριά, ενώ η παρουσία του στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας του στο Μουντιάλ εναντίον της Αγγλίας έκανε αυτό το ενδιαφέρον ακόμη πιο σοβαρό. Δεν είναι εύκολο να κριθεί βέβαια με ασφάλεια ένας παίκτης που δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη και παραμένει στο πρωτάθλημα της χώρας του, ωστόσο ο Μεριά έδειξε στην μουντιαλική πρεμιέρα της Τυνησίας ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να αποτελέσει μια λύση για τον Ολυμπιακό που ψάχνει για έναν ή δύο στόπερ ενόχει της νέας σεζόν. Με το πιθανότερο να ψάχνει για δύο, από τη στιγμή που είναι πιθανό να πωληθεί κάποιος από τους υπάρχοντες, για τους οποίους υπάρχουν προτάσεις στο προσκήνιο. Κι όχι μόνο να φύγει ο Βούκοβιτς είναι μία προοπτική, αλλά και κάποιος από τους άλλους.

Στον Ολυμπιακό κάθισαν και είδαν με προσοχή το δεύτερο ματς της Τυνησίας, αυτό εναντίον του Βελγίου, ώστε να έχουν μια καλύτερη εικόνα για τον Μεριά. Κι αυτό που είδαν σίγουρα δεν τους άρεσε. Φυσικά δεν ήταν εύκολο για την άμυνα της αφρικανικής ομάδας να αντιμετωπίσει αστέρια όπως ο Λουκάκου, ο Μέρτενς, ο Αζάρ ή ο Καράσκο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μεριά και οι συμπαίκτες του βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ από ένα πέναλτι που δεν έπρεπε να δοθεί και κακώς ο Αμερικανός ρέφερι δεν συμβουλεύτηκε το VAR ή κακώς οι υπεύθυνοι δεν του ζήτησαν να τους συμβουλευτεί.

Όμως υπό την πίεση του άγχους και κυρίως της ποιότητας των αντίπαλων, ο Μεριά έκανε πολλά λάθη. Δεν ήταν μόνον οι φάσεις που ο Λουκάκου «τρύπησε» το κέντρο της άμυνας από τις έξοχες πάσες που δέχτηκε. Έγιναν από την πλευρά του 25χρονου στόπερ και των συμπαικτών του πολλά λάθη ακόμη, μερικά εκ των οποίων αβίαστα. Και σίγουρα επειδή το παιχνίδι είδαν και πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού έχοντας το βλέμμα τους στον Μεριά λόγω των πρόσφατων δημοσιευμάτων, οι αντιδράσεις υπήρξαν μέσω των social media από το ημίχρονο κιόλας της αναμέτρησης στην οποία το Βέλγιο κυριάρχησε με εντυπωσιακό τρόπο. Και θα μπορούσε να βάλει άλλα... πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο μόνο ο Μπατσουαγί με τις ευκαιρίες του μέχρι να σκοράρει, με τον Μεριά και τους άλλους να τον χαζεύουν πως έχανε τα άχαστα και πως έβαλε το πέμπτο του Βελγίου!

Ο Μεριά μπορεί να είναι ένας καλός αμυντικός και να είχε μια κακή εμφάνιση, διότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τον έχουν στο στόχαστρο και καλές πορτογαλικές ομάδες, όπως η Πόρτο και η Μπράγκα. Ο Ολυμπιακός, πάντως, δύσκολα θα εξακολουθήσει να ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι βασικός στην ομάδα του στην Τυνησία και έχει πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα της χώρας. Αλλά στις μεταγραφές μετράει και το επικοινωνιακό κομμάτι και σε μια τέτοια κίνηση θα αρχίσουν τα ειρωνικά «σε καλή... μεριά».