Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναδούμε τον... Σα;

Όντως έβγαλε κόπωση ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Άρη, όπως επικαλέστηκε ο Μαρτίνς, αλλά τα γκολ που έχει δεχτεί στα τελευταία τέσσερα ματς είναι εν μέρει και ευθύνη του Ζοσέ Σα.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναδούμε τον... Σα;

Το έχουμε ξαναδεί το... έργο που είδαμε με τον Άρη και μάλιστα σε χειρότερη «version». Ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς φάση κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ωστόσο, από τότε οι Πειραιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, έχτισαν μία ασφαλή διαφορά στο κυνήγι του τίτλου και βρίσκονται πολύ κοντά στην είσοδό τους στους «16» του Europa League.

Εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στον Άρη, είναι «εντός προγράμματος». Δεν μπορεί να πηγαίνει «τρένο» καμία ομάδα στον πλανήτη και φυσικά δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου εξαιτίας του 1-1.

Από την άλλη δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια σε κάποια πράγματα που βγάζουν... μάτι! Τέσσερα ματς συνεχόμενα και ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ. Και μάλιστα βλέπει την εστία του να παραβιάζεται, δίχως ο αντίπαλος να τον «πυροβολεί», αλλά να εκμεταλλεύεται παιδαριώδη λάθη.

Ένα γκολ της πλάκας στο Κύπελλο με τον Άρη, δύο γκολ στην Λεωφόρο το ένα χειρότερο από το άλλο για την κόκκινη άμυνα, το δεύτερο γκολ της Αϊντχόφεν ήταν για... σεμινάριο αποφυγής τέτοιων τερμάτων και φυσικά στο ματς με τον Άρη για το πρωτάθλημα, από το ξεκίνημα της φάσης έως την υπόδειξη του Σιδηρόπουλου για πέναλτι πήγαν όλα λάθος.

Κακή εκτίμηση του Ρέαμπτσιουκ που έδωσε την ευκαιρία στον Μπρούνο να σεντράρει, ο Ανδρούτσος έχασε τον Μαντσίνι και ο Σα έκανε μία έξοδο (δίχως να φέρει την απόλυτη ευθύνη για το γκολ) που ήταν άτσαλη, ανατρέποντας τον παίκτη του Άρη.

Ο Σα φέρει ευθύνη στα περισσότερα από τα γκολ που σας περιγράφουμε. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι ο Πορτογάλος γκολκίπερ και θα πρέπει να «ξυπνήσει» έως την Πέμπτη, γιατί η PSV είναι ομάδα που θα φτιάξει φάσεις και θα κοιτάξει να σώσει την φετινή παρτίδα με μία ανατροπή επί του Ολυμπιακού.

Φυσικά, δεν αρκεί μόνο ο Σα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ολυμπιακός θα πάει στην Ολλανδία για να αιφνιδιάσει και να κερδίσει την Αϊντχόφεν μέσα στο «σπίτι» της, αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να δώσει χώρους στους παίκτες του Σμιντ. Αν βρουν χώρους, τότε ο Σα ακόμα και σε καλή μέρα να βρεθεί, δεν μπορεί να τους σταματήσει μόνος του.

Όπως και να ‘χει πάντως, ο Πορτογάλος γκολκίπερ πρέπει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Τον χρειάζεται η ομάδα του σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν.