ΑΕΛ-ΑΕΚ 2-4: Μια… λαμπάδα στον Αθανασιάδη! (Highlights)

Η ΑΕΚ «έπαιξε με τη φωτιά», αλλά δεν κάηκε στο «Αλκαζάρ» κερδίζοντας με 4-2 την ΑΕΛ χάρη στην απόκρουση πέναλτι του Αθανασιάδη στο 96’ μετά από εκτέλεση του Μουκάντζο

 ΑΕΛ-ΑΕΚ 2-4: Μια… λαμπάδα στον Αθανασιάδη! (Highlights)

Το… χάρο με τα μάτια της είδε η ΑΕΚ στο «Αλκαζάρ», καθώς κινδύνευσε με τεράστιο κάζο, αλλά τελικά κέρδισε με 4-2 την ΑΕΛ.

Κι όλα αυτά χάρη στον Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος στο 96’ απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μουκάντζο με το σκορ 2-3!

Η αφελής διαχείριση του σκορ από τον Μανόλο Χιμένεθ παραλίγο να στοιχίσει ένα απίστευτο… τρακάρισμα στη Θεσσαλία για την «Ένωση», που ωστόσο μπορεί να λέει «τέλος καλό, όλα… Αθανασιάδης»!

Τα highlights του ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4 (vid)

Η ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο βρέθηκε στη… θέση του οδηγού της αναμέτρησης, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 12 με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος «τσίμπησε» τη μπάλα από το παιδαριώδες λάθος του Μαξίμοβιτς και ανατράπηκε από τον Μπάγιτς.

Οι Θεσσαλοί εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ, πήραν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν ψηλά τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν είχαν την τελική προσπάθεια για να ισορροπήσουν και στο σκορ την κατάσταση.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους «κιτρινόμαυρους» στο 43’ όταν ο Ολιβέιρα… ξεχασμένος στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας σαφές προβάδισμα, το οποίο έπρεπε στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα να το διαφυλάξει.

Η Λάρισα επέμεινε να πιέζει την ΑΕΚ, να κλέβει μπάλες και να πλαγιοκοπεί με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν πως έχουν… βολευτεί από το 0-2.

Ο Νικολιάς στο 70’ έβαλε… φωτιά στο ματς μειώνοντας σε 1-2 και ο Χιμένεθ «έσφιξε» ακόμα περισσότερο την ομάδα του βγάζοντας τον Ολιβέιρα και περνώντας στο χορτάρι τον Σιμόες.

Ο Ακούνια όμως «τιμώρησε» τα λάθη των αμυντικών της ΑΕΚ και στο 80’ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Ουρουγουανός άρχισε να… ανακατεύει την άμυνα της ΑΕΚ, που πανικόβλητη προσπαθούσε να αποσοβήσει τους κινδύνους.

Κι όμως στο 90’ η ΑΕΚ… κρατήθηκε από το πόδι του Χουσίνο πριν πέσει στο γκρεμό, καθώς ο αμυντικός της Λάρισας έβαλε την κόντρα στο σουτ του Αλμπάνη και η μπάλα αντί να καταλήξει στα χέρια του Μπάγιτς πήγε στα δίχτυα με την «Ένωση» να κάνει το 2-3.

Στο 93’ ο Γκαρσία έκανε πέναλτι, αλλά ο Αθανασιάδης γλίτωσε την ΑΕΚ αποκρούοντας το σουτ του Μουκάντζο, ενώ στην κόντρα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-4!

Μικρογραφία


ΑΕΛ- ΑΕΚ 2-4

Γήπεδο: «Αλκαζάρ»

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Σκόρερ:Νικολιάς (70’), Ακούνια (80’) -Ολιβέιρα (12’, 43’), Αλμπάνης (90’)

Κίτρινες: Γιακιμόφσκι (94’)- Νεντελτσιάρου (3’), Σιμάνσκι (60΄)


Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς – Γκράουρ (63’ Μπέρτος0, Ζίζιτς, Μακσιμένκο, Γιακιμόφσκι – Στίφλερ (52’ Νικολιάς), Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Μουκαντζό) - Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87’ Χουσίνο)


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης- Μπακάκης (54’ λ.τ. Ντατσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες- Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (74’ Αλμπάνης)- Ολιβέιρα (74’ Σιμόες), Ανσαριφάρντ