Ήθελε να μη χάσει και… κέρδισε!

Ο Παναθηναϊκός ακολούθησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το… my way του Λάζλο Μπόλονι, που δικαιώθηκε για την οπισθοχώρηση της ομάδας του από το 25’ του αγώνα, αλλά κέρδισε 2-1.

Ήθελε να μη χάσει και… κέρδισε!


Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου του με την οποία μάλιστα πλησίασε ακόμα περισσότερο στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Οι «πράσινοι» έχουν εδραιώσει πια στο παιχνίδι τους μια φιλοσοφία, που εν πολλοίς αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα του προπονητή τους.

Ρεαλιστές, προσηλωμένοι στο πλάνο, δωρικοί στο παιχνίδι τους και με σαφή στόχο να μην χάσουν!

Αυτό άλλωστε ήταν και το μέγα ζητούμενο στο ντέρμπι της Λεωφόρου: Να μπορέσουν να βγουν αλώβητοι από την δοκιμασία απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις να πάρουν τη νίκη.

Οι προϋποθέσεις αυτές διαμορφώθηκαν από τα πρώτα λεπτά, όταν βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι Παπασταθόπουλος και Σεμέδο ακόμα δεν έχουν την απαραίτητη «χημεία» και «χτύπησαν» στην… καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Στη συνέχεια το «ταμπούρι» ήταν αναμενόμενο, αφού το ίδιο κάνει το «τριφύλλι» σε όλα τα τελευταία ματς όταν παίρνει το προβάδισμα!

Η επιλογή αυτή ασφαλώς όμως προκάλεσε ασφυκτική πίεση στην άμυνα, μια και ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν όλος έξω από την περιοχή του Διούδη. Δεν το πλήρωσε ο Παναθηναϊκός, μια και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άστοχοι και μετά το 2-0 τα πράγματα έγιναν λίγο πιο εύκολα.

Ο Μπόλονι είναι προφανές πως έχει τον δικό του τρόπο για να διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις. Το έχει δείξει πως γι’ αυτόν δεν υπάρχουν ονόματα, Έλληνες, ξένοι, μικροί και μεγάλοι.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που από Δευτέρα έως Παρασκευή συναγωνίζονται στην προπόνηση για τη βασική φανέλα του αγώνα που έχει η ομάδα το Σαββατοκύριακο.

Μεγαλύτερη απόδειξη της «τρέλας» του και της αποφασιστικότητάς του ο αποκλεισμός του Μακέντα από το ματς και ο πάγκος του Χατζηγιοβάνη.

Η παρουσία των Καμπετσή και Ιωαννίδη, Αλεξανδρόπουλου στη βασική ενδεκάδα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και το DNP του Βιγιαφάνιες. Δεν κάνεις τη δουλειά, δεν παίζεις!

Ο Ρουμάνος έχει τον… δικό του τρόπο και μέχρι στιγμής τον δικαιώνει. Είναι προφανές ωστόσο ότι τίποτε δεν κρίθηκε, ούτε η χρονιά θεωρείται επιτυχημένη επειδή ήρθε αυτό το αποτέλεσμα…