Ενγκμπακοτό: «Παίξαμε όπως έπρεπε αμυντικά»

Ο Γενί Ενγκμπακοτό στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στάθηκε στο πλάνο της ομάδας του.

Ενγκμπακοτό: «Παίξαμε όπως έπρεπε αμυντικά»

Πανευτυχής ήταν ο Γενί Ενγκμπακοτό μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τη νίκη της ομάδας του. Ο Αφρικανός άσος στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του διατήρησε το πλάνο της και ήταν πολύ καλή αμυντικά.

Αναλυτικά ο Γενί Ενγκμπακοτό μίλησε:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού: Πρόκειται για μία σημαντική νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας γιατί γνωρίζαμε την ποιότητα του αντιπάλου μας. Έπρεπε να είμαστε συμπαγείς και δυνατοί αμυντικά. Αντισταθήκαμε και τους αφήσαμε λίγους χώρους να κάνουν το παιχνίδι τους. Στις λίγες ευκαιρίες που είχαμε ξέραμε να σκοράρουμε τα δύο γκολ που μας επέτρεψαν να κερδίσουμε.

Για τη σημασία του δεύτερου γκολ: Το 2-0 μας έδωσε το έναυσμα, αλλά δεχτήκαμε το γκολ που μας άγχωσε προς τη λήξη του παιχνιδιού. Ξέραμε να μείνουμε συμπαγείς, να δουλέψουμε καλά αμυντικά. Είχαμε τον τερματοφύλακα μας που έκανε τη μεγάλη απόκρουση. Ουσιαστικά παίξαμε όπως έπρεπε αμυντικά.

Για το τι έκρινε το ματς: Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Κοιτάξαμε να είμαστε καλά αμυντικά. Επιθετικά κοιτάξαμε να κάνουμε το καλύτερο. Αυτό μας δίνει το έναυσμα να αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και να φτάσουμε στην Ευρώπη. Αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στους φιλάθλους μας που δεν μπόρεσαν να είναι στο γήπεδο. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα γήπεδα με φιλάθλους για να μπορέσω να ζήσω αυτή τη στιγμή με κόσμο που ξέρω ότι είναι σημαντική.